Sulten? Her finder du Frederiksbergs lækreste spisesteder

09/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Pizza er en evig klassiker i køkkener verden over. Foto: Pixabay
Hvis du kommer til Frederiksberg og har lyst til at spise lækker og varieret mad på alle døgnets tidspunkter, der ikke går på kompromis med kvaliteten, så er dette guiden for dig.

Mest læste i dag

 

Om du så er på udkig efter en stor brunch med alt hvad hjertet begærer på Frederiksberg, en god falafel til frokosten, lækker sushi til aftensmaden eller en pizza med ekstra topping til festen, flyttegildet eller selskabet.

Med andre ord er der masser af steder at vælge imellem i den mondæne bydel, der nok mest er kendt for sine mange butikker, grønne områder og traditionelle familiehaver. Her kan du både sidde og nyde maden i hyggelige omgivelser, alene eller sammen med dem, du holder af, eller tage maden med dig, men samtidig være sikker på, at den smager glimrende. Så hvorfor stå og røre i gryderne, når du kun behøver at røre et sæt bestik? 

Bland selv-brunch og sprøde falafler

Er man f.eks. typen, der nyder en god brunch og har lyst til lidt af hvert, f.eks. et stort glas frisk juice, spejlæg, koldrøget laks, frugtig yoghurt og økologisk ost m.m., så kan man finde bydelens bedste brunchsted, Mad & Kaffe, tæt på Aksel Møllers Haves helt nye metrostation. Her får du hyggelig stemning for alle pengene og mulighed for at sætte din egen brunch sammen. Valget står imellem tre, fem eller syv fantastiske retter at starte dagen på og naturligvis en dejlig kop kaffe til, hvad enten det er en espresso, americano, cortado eller latte, der får dig i gang. Udvalget er stort, og kvaliteten er god.

Har du pludselig lyst til en hurtig og sund frokost, der indeholder sprøde og lækkert krydrede falafler, lavet af økologiske kikærter? Og vil du have sunde grøntsager til og salater med dressing, som er alt andet end fabrikslavet? Så skal du bestille din frokost hos Nord Falafel, der ligger på Falkoner Allé. Stedet bryster sig af at have Frederiksbergs bedste falafel, hvilket nok skyldes 20 års erfaring med faget og deres deltagelse i verdensmesterskabet i falafel, som de var med til at vinde.

Autentisk pizza og sushi som i Tokyo

Hvis du skulle være i humør til stærk wasabi, makiruller, hosomaki eller nigiri inspireret af alt det gode fra Japan, kan du fint bestille din aftensmad hos Letz Sushi på Godthåbsvej, der på trods af sin lille restaurant-størrelse byder på utroligt indbydende menuer, med fokus på både smag, bæredygtighed og økologi. Kvaliteten er altid i top her, og den lille restaurant er hyggelig og placeret lige i et af Frederiksbergs mest levende områder.

Og har du en lidt senere aftensmad i tankerne, f.eks. i weekenden? Så kan du på Vesterbrogade i Frederiksbergs yderste hjørne finde nok en af bydelens mest fornemme pizzeriaer, Made In Italy. Navnet er ikke falsk reklame. Træder man ned i den lille, men enormt populære pizza-restaurant for at hente sin Napolitana eller Tricolore, kunne man lige så godt have trådt ned i et pizzeria i Rom. Kvaliteten er helt autentisk, og det samme er den italienske stemning, hvor man kan forvente højlydte samtaler med store armbevægelser og sprøde pizzabunde bagt på italiensk vis.

Anbefalet til dig