Sundhedsminister fortæller nyt om smitsom variant

02/2/21 13:28

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det går kun en vej med den britiske variant, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke.

I disse dage er sundhedsmyndighedernes øjne i særlig grad rettet mod den britiske variant af coronavirus. 

Det er der særligt en grund til. Varianten, der først blev opdaget i Kent i det sydøstlige England, er ikke mere farlig end den gængske variant, som har været i Danmark det seneste år. Den smitter dog mere. 

Det er blevet anslået, at den britiske corona-mutation er omtrent 36-50 procent mere smitsom en den allerede kendte. Da varianten først blev opdaget anslog man, at den var 70 procent mere smitsom. Dette skøn er dog siden hen blevet nedjustreret. 

Siden slutninge af sidste år har blandet andet sundhedsminister Magnus Heunicke fortalt, at myndighederne skønner, at den britiske variant vil blive dominerende i Danmark i starten af dette år. Nu sætter ministeren lidt flere ord på. 

Har også god nyhed

Magnus Heunickes udmelding om den britiske variant kommer i et tweet, hvor ministeren deler en glædelig nyhed om kontakttallet, der netop er blevet opgjort tirsdag. Tallet er stabilet, fortælles det. 

"SSI har beregnet kontakttallet til 0,7. Tallet ligger stabilt lavt!" skriver sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Godt gået, for det er vanskeligt i en situation med en mere smitsom variant iblandt os."

Mandag i denne uge blev der løsnet en smule op. Her kundgjorde regeringen nemlig, at eleverne fra 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skolen i næste uge. De ældre elever fortsætter indtil videre med hjemmeundervisning. Den besked har dog ikke ændret på det grundlæggende budskab. 

Nemlig at den britiske variant - kaldet B117 - fortsat spreder sig. Det fortæller ministeren. 

"Seneste estimat viser, at B117 forventes at udgøre 80% af tilfældene i Danmark ved starten af marts, så hold fast," opfordrer Magnus Heunicke på Twitter.