Sundhedsstyrelsen mødt af stor kritk: "I opfordrer til mobning"

13/11/20 18:45

Mathias Busekist

Foto: Sundhedsstyrelsen
Det kommer efter, at folk har set de nye plakater.

Sundshedsstyrelsen blev strakts sendt midt ud i orkanens øje på Facebook, hvilket skyldes en række kreative bud på plakater, der skal få danskerne til at huske mundbindet. 

Det skriver B.T. 

Det har dog hurtigt skrabet mange kommentarer sammen, hvor de fleste mildt sagt er negative. 

Fremkalder mange reaktioner

Der bliver vist mange plakater i videoen, men især klovne-plakaten har fremkaldt reaktioner fra folk. De påpeger blandt andet, at mange danskere, af medicinske årsager, ikke kan bruge mundbind. 

Udpluk af kommentarfeltet nedenfor:

"Hvad fanden er det for noget? Så er man en klovn, hvis man ikke bruger mundbind? I opfordrer jo til mobning og udskamning. Min datter har autisme og ville ikke kunne bruge mundbind – er hun så en klovn? Skam jer."

"Fjern dog den video omgående! Hvad i alverden foregår der. Det er direkte skræmmekampagner over for børnene, det er absolut ikke okay!!"

"Jeres klovne-kampagne er under al kritik. I udskammer alle dem, der har gyldig grund til ikke at bruge det. Utroligt, at I ikke har tænkt jer lidt bedre om, før I sendte den i trykken. Den skal fjernes, og det kan kun gå for langsomt." 

Brugere har politianmeldt opslaget

Der har sågar flere, der skriver i kommentarfeltet, at de har valgt at politianmelde opslaget. Det er dog noget, som man ikke har fået bekræfet. 

Sundhedsstyrelsen har siden den massive kritik, valgt at redigere i teksten. 

"Vi får en del henvendelser om, at plakaten, der viser en klovn, kan virke udskammende på de personer, der ikke kan bære mundbind. Det er absolut ikke det, der er hensigten. Plakaterne er lavet af nogle elever, der har fortolket de lidt 'kedelige' plakater med mundbind på en kreativ måde. Vi har delt det, fordi vi synes, det var et godt initiativ," lyder det. 

FGU Nord, hvis elever har lavet plakater, beklager den negative opmærksomhed, det har bragt. De er dog fortsat ved godt mod.