SuperBrugsens kunder undrede sig over prisen på ris - men dette havde de aldrig forventet

18/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Kunderne undrede sig gevaldigt.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at det er blevet dyrere at være dansker.

Dagligvarer har det seneste års tid ligget meget højt i forhold til, hvad danskerne førhen var vant til, og det har gjort, at flere danske husstande har svært ved at få enderne til at hænge sammen.

Almindelige hvide ris har dog for flere været nøglen til at få hverdagen til at hænge sammen, men forleden begyndte kunderne at undre sig over priserne på ris i SuperBrugsen.

Det skriver B.T.

Den 13. september blev der lavet et opslag på Instagram af ‘danmarksmad’, der viste, at SuperBrugsen-butikker, der ligger på Christianshavns Torv, solgte en pakke med kogte ris for 29,95 kroner.

En kunde i kommentarfeltet har svært ved at tro sine egne øjne og skriver følgende:

“Jeg giver helt og aldeles op, hvis nogen køber kogte ris til en kilopris på over 70 kroner”, selvom det dog ikke fremgår tydeligt fra opslaget, hvor meget en pakke vejer.

Gælder ikke kun SuperBrugsens kunder

Udover SuperBrugsens kunder, så har FN’s fødevarer- og landbrugsorganisation også bemærket de høje priser på ris, skriver B.T.

De laver hver eneste måned en rapport, der portrætterer eksportprisen på ris over hele verden.

Rapporten for august viste, at priserne havde taget himmelflugt, og på blot et år er priserne steget med svimlende 31 procent.

Der er dog mange forskellige former for ris, og stigningen på 31 procent dækker over den samlede stigning, som påvirkes forskelligt af de mange varianter.

Siden august 2022 er den langkornede Indica ris steget med hele 40 procent. FN peger på, at den vilde stigning kommer som konsekvens af, at landet tidligere på året indførte et eksportforbud.

Indien er verdens største riseksportør.

Anbefalet til dig