Supermarked beskyldt for racisme: "Jeg væmmes"

14/2/23 09:16

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Supermarkedet er kommet i modvind, og beskyldes nu for racisme.

Tesco er blevet mødt af kritik og er blevet anklaget for racisme, efter en af deres forretninger udelukkende har sat alarmer på makeup til sort og mørk hud, men ikke til lyse og hvide hudfarver. Det skriver Daily Star.

Efter at have set produkterne, valgte Natalie Westgate at klage til supermarkedskæden på Twitter. Her fortæller hun, at hun havde været vidne til 'racismen' i en forretning i Osterley i det vestlige London.

Den britiske kvinde opdagede, at produkter såsom Garnier BB-cremer til 'dybe', sorte hudfarver var blevet pakket ind i plastikkasser med alarmer.

Men præcis samme produkter, som kunne købes til nøjagtig samme pris, blot til 'lys', hvid hud, var blevet placeret på hylderne som normalt.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Natalie mener bestemt ikke, at det er okay, at Tesco har gjort dette, og hun kalder det for 'absolut ulækkert og for ikke at nævne racistisk'.

"Kan I venligst forklare dette? Stjæler hvide mennesker så ikke? Absolut ulækkert og for ikke at sige racistisk," skriver hun i et opslag på Twitter, der er rettet mod Tesco.

Derefter, efter at have fået et svar, tilføjer hun: "Jeg forstår, at I er nødt til at bruge bokse med alarmer, men synes I, at det er OK, at I kun bruger dem på de 'mørke' produkter, og ikke hele serien."

"Spørg venligst jeres race- og etnicitetsnetværk og Black Voices Advisory Group, hvad de mener om sikkerheden, når I kun bruger bokse med alarmer til de 'mørke' produkter, og vend så tilbage til mig."

Natalia er også blevet interviewet af den britiske avis The Sun. Her fortæller hun, at hun væmmes ved, hvad Tesco har gjort.

"Jeg væmmes ved det. Det er OK at prøve at sige, at de er inkluderende, men at have bokse med alarmer til en bestemt demografi, er ganske enkelt racistisk."

Ifølge Daily Star er der blevet kommunikeret med de lokale Tesco-forretninger om, hvordan de skal bruge deres alarmer.

"Vi er dybt kede af, at dette er sket," lyder det fra en talsmand for Tesco.

"Dette var et tilfælde af menneskelige fejl i butikken, og disse produkter burde ikke have været i en kasse med alarm. Det er virkelig vigtigt for os, at Tesco er et sted, hvor alle føler sig velkomne, og kasserne er nu blevet fjernet."