Supermarked indfører begrænsninger på frugt og grønt

22/2/23 07:48

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Forbrugere står over for restriktioner på frugt og grøntsager.

Der er nu sat en grænse på tre for tomater, peberfrugter, agurker, salat, salatposer, broccoli, blomkål og hindbær. Det meddelte britiske Asda i dag.

I mellemtiden sagde kæden Morrisons, at de ville indføre grænser på to varer pr. kunde på tværs af tomater, agurker, salat, peberfrugter fra i dag onsdag.

Andre supermarkedsgiganter menes også at overveje lignende midlertidige foranstaltninger. Det skriver Metro.

Detailhandlere siges at tro, at problemet skyldes en blanding af dårligt vejr, transportproblemer og dårlig profit i Europa og Afrika.

Det er håbet, at forsyningerne vil blive bedre i de næste par uger, og kunderne er blevet bedt om ikke at gå i panik.

Folk over hele landet har delt sine frustrationer på sociale medier over manglen på visse produkter i butikkerne.

Efter at have lagt billeder af tomme hylder op, sagde en kunde, at det 'ikke var godt nok', mens en anden spurgte 'hvad sker der?'

"Som andre supermarkeder oplever vi indkøbsudfordringer på nogle produkter, der dyrkes i det sydlige Spanien og Nordafrika. Vi har indført en midlertidig grænse på tre af hvert produkt på et meget lille antal frugt- og grøntsagslinjer, så kunderne kan hente de produkter, de leder efter," lød det fra en talsmand for Asda.

Morrisons har peget på en udtalelse fra British Retail Consortium, som repræsenterer britiske supermarkeder, der giver 'vanskelige vejrforhold' skylden for at 'forstyrre høsten'.

"Mens afbrydelsen forventes at vare et par uger, er supermarkeder dygtige til at håndtere forsyningskædeproblemer og arbejder sammen med landmænd for at sikre, at kunderne har adgang til en bred vifte af friske produkter," sagde Andrew Opie, direktør for fødevarer og bæredygtighed."