'Supermarkedsgiganter' vil sænke priserne: Nu advarer eksperter danskerne

06/09/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Føtex, Bilka og Netto vil sænke priserne i deres butikker.

Mest læste i dag

I en tid, hvor danskerne unægteligt kæmper med at få enderne til at hænge sammen, så løfter Salling Group sløret for en yderst ambitiøs plan.

Og det falder på et tørt sted for de danskere, der indimellem lægger vejen forbi, Føtex, Bilka og Netto.

Fremover - nærmere bestemt ved årets udgang - bliver det nemlig billigere, at handle over 500 dagligvarer.

Det skriver TV 2.

Den nyindsatte direktør, Anders Hagh, lægger heller ikke skjul på, at dette er et ægte forsøg på at lette byrden for de danske forbrugere, med prisfald på nogle varer på over 10%:

"Der er nogle kategorier, hvor vi kommer til at sænke med procenter på over 10, og der er andre, hvor de bliver sænket lidt mindre".

Dog møder denne udmelding en vis skepsis fra eksperter i branchen.

Henning Otte Hansen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, og Mogens Bjerre, professor ved Copenhagen Business School, udtrykker begge forbehold over for Salling Groups initiativ.

De påpeger, at det endnu er uvist, hvilke varer der vil opleve prisfald, og om dette virkelig vil have en mærkbar effekt på forbrugernes budgetter.

På trods af eksperternes tvivl, fastholder Salling Group deres engagement i at gøre dagligvarer mere overkommelige for danskerne.

Og som forbrugere venter vi spændt på at se, om Salling Groups priskrig vil resultere i en reel lettelse for de danske husholdninger, eller om det, som eksperterne frygter, blot vil være 'et brøl uden indhold'.

Anbefalet til dig