Supermarkedskæde i Danmark udsender særlig efterlysning

09/2/22 13:48

Sarah Steenfeldt

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en særlig efterlysning.

Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, og Irma efterlyser producenter af innovative fødevarer til Produktprisen 2022, der år for år slår rekord i antal tilmeldte produkter.

Nu gennemføres Produktprisen igen for 9. år i træk, men nu med Irma som sponsor. Sidste år var 120 produkter tilmeldt og mange af finaleprodukterne har gennem de seneste år fundet vej til hylderne i Irma.

Det oplyser Coop Danmark i en pressemeddelelse.

”Det giver super god mening at det netop er Irma, der nu sponsorerer Produktprisen, da det jo ligger helt naturligt i forlængelse af Irmas strategi om at give plads til små nye iværksættere og sikre at Irma hele tiden kan tilbyde kunderne nye spændende produkter.” siger produktchef i Irma, Hanna Schaldemose:

”Produktprisen giver os mulighed for at opdage alle de spændende produkter, der findes, fra danske madiværksættere og ildsjæle, rundt om i landet og vi ser at innovationsgraden og kreativiteten stiger år for år.”

Et ekspertpanel bestående af 6 dommere, heraf nogle af Danmarks førende kokke, tester og vurderer hvert enkelt indstillet produkt. Vinderen i hver af de fire kategorier: Mad, Drikke, Konfekture og Innovation får et forløb med Sol over Gudhjems ekspertpanel, samt muligheden for at testsælge deres produkter i Irmas butikker.

Foto: Coop

Foto: Coop

En fantastisk anerkendelse

Banana, der vandt sidste års Produktpris i kategorien konfekture siger om deltagelsen: “I Banana Cph er vi meget taknemmelige for at have været en del af Sol over Gudhjems produktpris. Det har været helt fantastisk at modtage anerkendelse for den Banankage, som er et vigtigt resultat af vores kamp imod madspild.

For Banana Cph er det afgørende, at vores produkter, udover at gøre en klimamæssig forskel, også smager godt! Netop derfor, er vi ekstra glade for, at vores Banankage også endte med at blive kåret, som vinder i kategorien Konfekture.”

”Vi vil gerne appellere til at alle små producenter, der er i gang med at produktudvikle, sender deres produkter ind, selvom de måske ikke er helt klar. Det er en stor mulighed for dem, da de kan få feedback fra nogle af Danmarks dygtigste kokke og sommelierer og dermed få et kvalificeret bud på videreudvikling af deres produkt,” siger arrangør af Sol over Gudhjem, Mads Marschall og fortsætter:

 ”Jeg glæder mig til samarbejdet med Irma, der har været gode til at få produkterne ud og leve på hylderne og give Irmas kunder mulighed for også at smage på nogle af disse lækre produkter, der ellers kun er at finde i specialhandlen.” siger Mads Marschall.

Finalen afholdes på havnen i Gudhjem 25. juni 2022 i forbindelse med Kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem". Man skal tilmelde sit produkt senest 20. april og udvælgelse af finalister findes i starten af maj.