Supermarkedskæder sætter restriktioner over salget

28/04/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Fremover vil det være slut med at hamstre, når du løber tør for madolie derhjemme.

Mest læste i dag

De fleste kan nikke genkendende til, at madolie er noget, man altid har i køkkenet - og gerne flere flasker.

Det kan dog blive vanskeligere at hamstre, når du løber tør for din madolie.

Ifølge Ekstra Bladet er det nemlig kommet frem, at flere supermarkedskæder har været nødsaget til at sætte loft på, hvor mange flasker med madolie kunderne kan købe ad gangen. 

Grunden til at supermarkedskæderne nu sætter restriktioner over salget er, at blandt andet erhvervskunder netop har hamstret madolie efter priserne er steget og udbuddet er faldet. 

En af supermarkedskæderne, som vil sætte restriktioner over salget, er Coop.

Supermarkedskæden Coop driver både Kvickly, Superbrugsen, Fakta og Irma - og restriktionerne vil være gældende i alle kæderne, der får et loft på tre flasker olie pr kunde om dagen.

"Det gør vi af hensyn til kunderne, så der bliver nok til alle. Vi har ikke aktuelt mangel på olie, men indfører det af rettidig omhu", udtaler Lars Aarup, kommunikations- og analysechef.

Andre supermarkedskæder, såsom Rema 1000 og Salling Group, der driver kæderne Føtex, Netto og Bilka, vil også indføre restriktioner over salget.

Rema 1000's kommunikationschef, Jonas Schrøder, fortæller til Finans, at:

"Ukraine er en af de største producenter af solsikkeolie. Krigen har gjort, at vi får færre leverancer, og selv om vi ikke har udsolgt, så breder efterspørgslen sig i hele verden og til andre olieprodukter, siger

Det vil dog stadig være muligt at købe madolie uden nogen restriktioner - for nu - i kæderne Meny, Spar og Min Købmand. De vil løbende vurdere, hvorvidt de enkelte butikker har behov for restriktioner.  

Ifølge Lars Aarup vil restriktionerne træde i kraft, så snart butikkerne skilter med det.

Anbefalet til dig