Sur kajakroer til unge mennesker: Opfør jer ordentligt

21/07/2022

Cem

Foto: Shutterstock
Solen er kommet frem, og varmen er rekordhøj. Det får mange til at valfarte til gode steder, hvor man kan springe i vandet og køle sig ned. Det er dog ikke alle steder, at de badende mennesker vækker lige meget begejstring.

Mest læste i dag

"Jeg skriver dette indlæg her med fare for at starte en shitstorm," starter kajakroeren sit indlæg i den store lokale Facebook-gruppe, 'Facebook Vejle'.

Og selvom det på ingen måder er starten til en shitstorm, så vidner de mange kommentarer og reaktioner på, at indlægget rammer en nerve i tiden.

"Desværre så føler jeg som kajakroer at min klub er invaderet af unge mennesker, som ikke tænker over at de opholder sig lokaliteterne i en sportsklub. De sidder overalt - oppe og nede - det gør det vanskeligt at få kajakken ud, i vandet og op af vandet," fortsætter indlægget, der får støtte fra mange borgere i Vejle.

Tilsyneladende har de unge mennesker invaderet kajakklubben, så det er svært for roerne at få kajakkerne i vandet, og de ofte må ro ind og ud mellem springende og badende unge mennesker.

"De springer i vandet uden hensyn til roerne der er på vej ud eller hjem. I går var endvidere nogle unge mænd, der gik direkte efter at ramme eller komme så tæt på roere i deres udspring, at det ville medføre at roeren blev væltet."

Selvom flere unge mennesker springer ud fra taget fra det vejlensiske klubhus, så er det faktisk ikke tilladt at gøre. Alligevel ses det ofte, at en undersvend springer ud og tager en dukkert direkte fra kajakklubbens tag. Og det er ikke i orden mener indlæggets ejermand og et flertal af brugerne i Facebook Vejle.

Du kan læse indlægget her, hvis du er med i Facebook Vejle.

Skældsord og truende adfærd

Det er dog ikke kun springende unge mennesker, der udgør et problem på det populære badested i Vejle.

En af kommentarerne til indlægget uddyber, at nogle unge mænd udvider repertoiret og truer med bank og råber skældsord, hvis de får en reprimande.

"Vi iagttog hændelsen i går. Den var ret skræmmende. Der blev råbt: Ram ham, kom her op og få nogle bank og fucking luder. Alt sammen fra de unge mennesker som opholdt sig på taget af Kajakøen," skriver en bruger i en af kommentarerne.

Situationen var ifølge brugeren både alvorlig og truende.

Har du oplevet lignende adfærd andre steder i Danmark end i Vejle?

Anbefalet til dig