Sur lugt, fluer og skimmellignende vækst: Bilka får løftet pegefinger

Af: Thea Andersen

|

26/10/2023

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Butikken har fået en løftet pegefinger i form af en indskærpelse.

Mest læste i dag

Bilka lokker med at have "det hele, lidt til og meget mere".

I Bilka Slagelse, Butik 1656, havde de dog lidt for meget, da Fødevarestyrelsen - efter en anonym forbrugerhenvendelse - lagde vejen forbi butikken den 11. oktober til en kædekontrol.

I kontrolrapporten kan man blandt andet læse, at det haltede noget videre med rengøringen.

'På undersiden af den anden nederste hylde i samme køleskab ses indtørret spild fra friskost, som vurderes af ældre dato baseret på udseendet af de indtørrede plamager og den sure lugt, der var ved køleskabet [...] I køleskab med drikkeyoghurt ses lodden skimmellignende vækst under plastiklisten. I samme kølesystem ses snavs og støv i skinnerne på begge sider, hvor køleskabsdørene åbnes. På ydersiden af fryseskabe med is ses massiv kondens i bunden, som er løbet ned ad skabet og har dannet sort skimmellignende vækst langs de nederste lister. På en kummefryser med opbevaring af emballerede frostvarer ses ligeledes massiv kondens på ydersiden, som er løbet ned i listen, hvori der ses ansamlinger af sort og rød skimmellignende vækst,' fremgår det.

Ikke nok med det, så sværmede det også med bananfluer i grøntafdelingen.

'I grøntafdeling ved ananas ses mange bananfluer i et antal, der er svært at tælle,' skriver Fødevarestyrelsen.

Virksomheden oplyste, at de ville gøre det rent med det samme og forsøge at holde ananas på køl hele dagen for at bekæmpe bananfluer. De mente dog, at Fødevarestyrelsen vurdering var hårdt.

"Jeg synes, at det er en hård vurdering," lød det fra Bilka Slagelse.

Ikke desto mindre har forholdene udløst en løftet pegefinger til Bilka Slagelse i form af en indskærpelse, der medfører to opfølgende kontroller, som butikken selv skal betale gebyrer for.

Anbefalet til dig