Svaner fryser ikke fast: Alligevel var noget helt galt

25/1/21 12:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det var helt tydeligt, at fuglen slet ikke havde det godt.
Dyrenes Beskyttelse har tidligere fortalt, at svaner ikke fryser fast. Årsagen var, at mange danskere hvert år ringer til organisationen for at melde om svaner i nød. Det er dog ikke tilfældet, derfor er der ikke grund til at rykke ud, fortalte organisationen tidligere på året i en pressemeddelelse.    Nu fortæller Dyrenes Beskyttelse dog, at de har oplevet den famøse undtagelse, der bekræfter reglen. Det sker i et opslag på organisationens Facebook. Her fortæller de om en spektakulær redningsaktion, der startede med et opkaldt til vagtcentralen.    "Vores vagtcentral havde modtaget et opkald om en svane, som muligvis sad fast på en frossen sø. Men som vi jo ved, fryser sunde svaner ikke fast," skriver Dyrenes Beskyttelsen, inden de tilføjer:    "Og det kunne vores to kredsformænd også hurtigt konstatere, da de ankom til søen." 

Spektakulær redningsaktion

Svanen var heldigvis ikke frosset fast, men alt var alligevel ikke, som det burde. Det fik kredsformændene fra Dyrenes Beskyttelse til at træffe en beslutning om, hvad der måtte ske.    "Desværre var der noget galt med den stakkels svane, som virkede meget afkræftet ude på isen. De måtte derfor indfange den, så den kunne komme et smut forbi dyrlægen. Men hvordan fanger man lige en svane, som ligger 8 meter ude på en frossen sø?" spørges det retorisk i opslaget. 

Heldigvis havde en idé.    "Det er her, denne mega seje henvender kommer ind i billedet for anden gang under denne dyreredning. Da vores kredsformænd ankom, havde henvender nemlig slået hul på isen hele vejen ud til svanen ved hjælp af en vandcykel." 

Dermed var scenen sat for en spektakulær redningsaktion, fortæller Dyrenes Beskyttelse.    "Sammen med henvender hoppede den ene af vores kredsformænd med ned i vandcyklen, som de sejlede ud til svanen, hvor det lykkedes at få den om bord. Tilbage på land blev den svøbt ind i nogle varme håndklæder og kørt direkte til dyrlægen, så den kunne blive undersøgt og komme på højkant igen."