Svensk politi anholder ældre ægtepar: Mistænkes for at spionere for Rusland

23/11/22 09:14

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Parret er i 60'erne, og er anklaget for at spionere for Kreml.

Svenske myndigheder har anholdt et ældre ægtepar, mistænkt for at have spioneret for Rusland, hævder en nyhedsrapport.

Ifølge rapporter blev helikoptere set rundt i et stille boligområde i udkanten af ​​Stockholm i en razzia ved parrets ejendom før daggry.

The Telegraph rapporterede, at parret menes at være i 60'erne og blev mistænkt for at være russiske spioner, mens de drev en lukrativ import-eksportvirksomhed.

Sveriges anklagemyndighed sagde, at en af ​​de to var anklaget for "grove ulovlige efterretningsaktiviteter mod Sverige og mod en fremmed magt."

Myndigheden identificerede dog ikke det andet land, der angiveligt var spioneret på.

Ifølge lokale medier var manden mistænkt af Sveriges indenrigssikkerhedstjeneste (SÄPO) for at spionere for Rusland i omkring 10 år, mens kvinden var mistænkt for at have optrådt som medskyldig i hele den periode.

De har angiveligt boet i Sverige siden slutningen af ​​1990'erne, hvor de opbyggede en virksomhed, der importerede og eksporterede elektroniske komponenter, med en omsætning på mere end 30 millioner euro om året.

Sveriges sikkerhedsagentur sagde, at operationen, som omfattede husundersøgelser, blev udført med hjælp fra politiet og de svenske væbnede styrker, som stillede helikoptere til rådighed.

Svenske medier rapporterede, at de mistænkte er en mand og en kvinde i 60'erne, og at de er et par.

Den svenske avis Aftonbladet rapporterede, at der var tale om russere, der kom til Sverige i slutningen af ​​1990'erne.