Svømmerlærer advarer: Denne farve badetøj må du aldrig købe til dit barn

Af: Ida Hansson

|

19/04/2023

Nyheder
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Den farve dit barns badetøj har kan være et spørgsmål om liv og død.

Lige nu læser andre også

Det er snart sommer, og for mange er det lig med tid på stranden eller ved en kølende pool. De fleste ved, at man skal holde øje med sit barn når det bader, og at børn der ikke kan svømme gerne skal have puffer på.

En svømmelærer har nu delt den skræmmende grund til, at du aldrig bør klæde dine børn i en blå badedragt eller badebukser- og advarer om, hvordan det tilsyneladende uskyldige farvevalg faktisk kunne bringe barnet i alvorlig fare.

Nikki Scarnati er certificeret svømmelærer for børn, og mor til to børn. Hun gik for nylig viralt på TikTok, efter at hun udstedte en skarp advarsel til andre forældre vedrørende deres børns svømmetøj. Det skriver Dailymail.

Den selverklærede 'vand-sikkerhedsekspert' forklarede, at børn aldrig bør gå i vandet, mens de er iført blåt tøj, da det kan gøre det svært for en voksen at få øje på dem, hvis barnet skulle begynde at drukne.

"Det er derfor, du ikke skal give dine børn i blåt badetøj på," sagde hun i videoen, som fik mere end 6,2 millioner visninger.

Foto: TikTok

Hun viste i videoen sin to-årige datter svømme i en blå badedragt, og det viste hvor svært det var at få øje på det lille barn, fordi hendes badedragt smeltede sammen med vandet omkring hende.

"Se hvor svært det er at se hende under vandet. Og det her er i stille vand, det er ikke med en hel flok andre børn, der leger og plasker rundt og har det sjovt. Se selv i sollyset, se hvor svært det er at se hende med den badedragt på. Det er samme farve som miljøet, så køb ikke blåt badetøj," siger hun i videoen.

Hun opfordrer i billedteksten forældre til at købe 'lyst' badetøj for at være sikre.

Mange mødre og fædre kommenterende videoen og roste Nikki for rådene.

"Det er helt vildt, jeg ville aldrig have tænkt over det," skrev en.

"Jeg ville aldrig have tænkt på det her, tak," skrev en anden.

Anbefalet til dig