Sydamerikansk "Yeti" opdaget af palæontologer - Se videoen i artiklen

16/03/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Denne forbløffende video viser resterne af en "Sydamerikansk Yeti," der officielt er erklæret sin egen art af paleontologer, efter at den blev fundet i Ecuador

Mest læste i dag

Klør på størrelse med en bil

For nyligt har en gruppe paleontologer fundet knogler fra et dyr, der kaldes "den Sydamerikanske yeti." Dyret boede i bjergene, og undersøgelser viser, at deres klør kunne gro indtil de nåede samme størrelse som en bil.

Det skriver Daily Star

Ifølge gruppen af ​​paleontologer er dyret en "kæmpe dovendyrsbjørn." Dyrets videnskabeligt navn er dog det mindre mundrette 'Oreomylodon Wegneri'. Dyrene boede i bjergene i Ecuador i højder over 2.500 meter over havets overflade.

Den kæmpe bjørn vejer omkring et ton og havde en enorm næse og kløer tilpasset livet i de lave temperaturer i de høje bjerge.

Forskerne siger, at det nu uddøde dyr ville have boet i det centrale og nordlige Ecuador, og knogleresterne, som holdet fandt, har angiveligt givet dem mulighed for at genopbygge dens krop fuldstændigt.

Tilpasset til kulde

Luciano Brambilla, der er forsker ved Center for Interdisciplinary Studies på University of Rosario and Conicet sagde:

"Den har tidligere ukendte egenskaber, især dens store næse, der er tilpasset, så de kunne leve i lave temperaturer og i bjergklimaet."

Det siges, at bjørnens enorme kløer har været i stand til at vokse op til to meter lange, omkring samme størrelse som en lille bil.

Jose Luis Roman Carrion, en ecuadoriansk paleontolog fra Polytechnic School of Quito, sagde:

“For 10.000 år siden i bjerg- og dalområdet, hvor disse rester blev fundet, var der græsarealer, men klimaet var omkring seks eller syv grader koldere end i øjeblikket og økosystemet havde gletsjer-søer. ”

Formidabel lugtesans

De fossiliserede rester blev fundet gennem det sidste århundrede, men de er først nu blevet bekræftet som tilhørende en unik art.

Palæontolog Roman Carrion fortæller, at dovendyrsbjørnene havde en bredere næse end andre kæmpe dovendyr, hvilket tillader dem at "fugte den tørre luft og opretholde fugtigheden under udåndingen."

Dovendyrsbjørnene havde efter sigende en ekstremt udviklet lugtesans, som kunne have gjort samspillet mellem hanner og hunner lettere samt markering af territorium.

Kunne bruges som kødkvæg

Dovendyrsbjørnene var planteædenre og kunne muligvis jagtet af den tids mennesker og brugt som mad.

Der blev fundet knogler fra tre voksne og en unge på et arkæologisk udgravningssted i hovedstaden Quito i 2008.

Roman Carrion siger: ”Opdagelsen af ​​de tre dyr på samme sted får os til at tro, at de levede i grupper. Dette er ny information for alle jordboende dovendyrsbjørne”.

Det antages, at ændringerne, der skete i istiden for 10.000 år siden, førte til dyrets udryddelse.

 

Anbefalet til dig