Sygehus erkender utilgivelig brøler: Erklærede forkert død

23/09/2021

Mathias Busekist

Dette et modelbillede fra et sygehus. Foto: Shutterstock.com
Familien gennemlevede et levende mareridt i næsten en time.

Mest læste i dag

Norske NRK melder, at Sørlandets Sykehus i Kristiansand den 4. september har begået noget af en brøler, da de overleverede beskeden, som alle forældre frygter at få: Jeres søn er død. 

Sønnen var dog slet ikke død.

Dagen, hvor familien modtog den forfærdelige besked, fandt et motorcykeluheld sted, hvor en mand i 30erne mistede livet. 

Det var i den forbindelse, at Sørlandets Sykehus ved et uheld i stedet fik erklæret en mand i 20erne død. 

Sygehuset fandt ud af, at den 20-årige mand var ejeren af motorcyklen, der var involveret i uheldet. Men der var bare lige det men. Motorcyklen var stjålet, hvorfor det ikke var motorcyklens retmæssige ejer, der afgik ved døden efter at have kørt på den. 

Beskeden kom dog først videre til forældrene en time efter, at de havde fået det hjerteskærende opkald, hvor de fik fortalt, at deres søn var afgået ved døden, at de blev klar over, han ikke var død. 

Det skete ved, at sønnen selv ringede til dem. 

Sygehuset har allerede beklaget episoden kraftigt. 

"Vi beklager kraftigt den byrde, det har været for den pågældende familie," kommer det fra direktøren for Sørlandets Sykehus, Susanne Hernes, til NRK.

Hun fortæller efterfølgende, at man har igangsat en gennemgang af hændelsen i håbet om at finde ud af, hvordan man kan forbygge, at lignende skulle kunne ske igen.

 

Anbefalet til dig