Sygehus ramt af voldsomme nedskæringer: Dropper mad til veganere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Patienter, der kommer forbi Aalborg Universitetshospital, vil ikke længere kunne få serveret vegansk mad.

Lige nu læser andre også

Hospitalet er nemlig blevet ramt af voldsomme nedskæringer og er i den forbindelse tvunget til at spare et trecifret millionbeløb i 2024, skriver DR.

Besparelserne rammer dermed også sygehusets køkken, hvor man blandt andet har besluttet at skære den veganske menu til patienterne væk.

Men det er ikke den eneste årsag til fravalget, fortæller Eddi Hvid, chef for Måltider og Ernæring på Aalborg Universitetshospital.

"Vi kan ikke give patienterne den tilstrækkelige ernæring med vegetabilske proteiner alene. Der er nogle essentielle aminosyrer, som simpelthen ikke er til stede i den rent veganske kost," siger han til DR.

Nyheden har haft tid til at slå sine folder ud i Nordjylland, men den er ikke faldet i god jord hos alle, herunder hos Susanne Flydtkjær, medlem af det nordjyske regionsråd for Enhedslisten, der mener, at sagen skal tages op på det næste regionsrådsmøde.

Hun ønsker, at den veganske kost bliver genindført.

"Veganerne er som patientgruppe stærkt voksende, og så kan det jo ikke være rigtigt, at man ikke kan tilbudt få vegansk mad på hospitalerne," siger hun til DR.

På Aalborg Universitetshospital vil Eddi Hvid ikke forholde sig til kritikken fra Enhedslistens Susanne Flydtkjær.

Men han slår fast, at hans opgave først og fremmest er at sikre patienterne en sund og nærende kost.

Ifølge Dansk Vegetarisk Forening er omkring 180.000 personer i Danmark enten vegetarer eller veganere.

Anbefalet til dig