Sygehus sender ved en fejl smittet beboer hjem til plejehjem

26/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Sygehuset sendte ved en fejl beboeren hjem. Foto: Shutterstock
En smittet beboer blev sendt retur til plejehjemmet.

Mest læste i dag

En beboer på et plejehjem i Vallensbæk blev for nyligt sendt på sygehuset, da personen udviste symptomer på coronavirus. Sygehuset testede beboeren, men inden der var kommet svar på testen, blev beboeren sendt hjem til plejehjemmet. 

Desværre viste testen sig at være positiv. Det fortæller SN.dk

Heldigvis fangede personalet hurtigt fejlen. Medarbejderne på plejehjemmet Højstruphave fik straks beboeren isoleret, indtil de havde fået testresultatetet. Derudover brugte de også værnemidler, så smitten ikke spredte sig. 

Det fortæller Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K). 

"Personalet fulgte rettidig omhu og fulgte procedurerne og isolerede personen. De tog selvfølgelig også værnemidler i brug for at undgå en smittespredning. Alle forbehold blev fulgt.

Kritiserer regionen

I samme ombæring retter borgmesteren dog også en kritik af Region Hovedstaden, som han ikke mener var påpasselige nok i den pågældende situation. Han understreger, at beboere på et plejehjem er i risikozonen, derfor bør man være ekstra varsom med deres helbred. 

Borgmesteren har delt sin kritik med regionen. 

Vallensbæk Kommune har desuden ændret sin procedure, så der nu er en modtagerzone på alle kommunens plejehjem. Dette skal sikre, at potentielt smittede beboere ikke får spredt smitten unødigt, hvis en fejl som denne skulle gentage sig. 

 

Anbefalet til dig