Sygeplejerske-formand sender brev til statsministeren: Grib ind og hjælp

20/08/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Sygeplejerskernes strejke har stået på siden 19. juni. Men nu beder formanden om statsministerens hjælp til at løse konflikten.

Mest læste i dag

Sygeplejerskernes strejke har stået på siden 19. juni, efter at medlemmerne i Danske Sygeplejerskeråd (DSR) valgte at stemme imod forslaget til en ny overenskomst. 

Regionernes chefforhandler, Anders Kühnau, kunne tirsdag meddele, at man ikke ville kunne løse konflikten ved forhandlingsbordet, hvilket såmænd skulle vise sig at være selvsamme konklusion, som sygeplejerskernes formand, Grete Christiensen, kom frem til.

Det ser således ud til, at de resterende muligheder, man havde liggende ved forhandlingsbordet, ser ud til at være udtømte. 

Det skriver B.T.

Det har således fået Grete Christensen til at skrive et brev til Mette Frederiksen, hvori hun skriver, at man kom frem til samme konklusion som regionerne. 

I takt med at strejken fortsatte så gjorde også forhandlingerne, som der har været flere af med arbejdsgiverne i landets regioner og kommuner, hvor man altså ikke lykkedes med at nå til enighed. 

Skulle det ske, at parterne ikke når til enighed på egen hånd, vil man regeringen kunne gribe ind og standse konflikten med en lov.

Det var nemlig selvsamme situation, som da landets lærere blev lockoutet.

Regeringen har indtil nu afvist at ville blande sig i konflikten, mens også politikerne helst vil holde sig uden for. 

Anbefalet til dig