Syv grunde til at du bliver sur og træt

30/6/20 11:00

Nanna Christina Smidt

Hvis du er sur, er det helt i orden. Foto: Shutterstock.
Det er ikke altid lige nemt at være til, og man kan være både uoplagt og sur. Men som kvinde så skal ens humør faktisk være svingende. Det siger en amerikansk psykiater.

Hun mener også, at den moderne maskuline livsstil er med til at nedbryde kvinder.

De syv sandheder

Julie Holland, der er psykiater i New York giver dig her syv sandheder til, hvorfor du med jævne mellemrum – og med god grund – er sur, træt og nærmest vanvittig.  

I sin nye bog "Moody Bitches: The Truth About the Drugs You're Taking, the Sleep You're Missing, the Sex You're Not Having, and What's Really Making You Crazy", skriver et kønspolitisk oplæg til, hvordan den moderne livsstil er medvirkende til at nedbryde kvinders krop og sind. Det skriver Alt for damerne.

Første punkt på Julies liste siger, at Kvinder skal være moody, da det er deres natur. Kvinders hjerner er sat helt anderledes sammen og styres på en anden måde end mænds, og derfor skal vi heller ikke prøve at matche deres stil.

Som kvinde er man indrettet både sprogligt og følelsesmæssigt til at kunne mærke både vores egne og andres følelser langt bedre end det modsatte køn.

Men også PMS får ros af Julie, hun mener nemlig, at det fjerner filteret, så man tænker mere klart.

 

”Det ikke en dårlig ting, for det er faktisk lige her, de fleste kvinder har mulighed for at få lavet om på nogle af de ting i deres tilværelse, der ikke fungerer,” siger Julie Holland.

Det tredje punkt på Julies liste, er at kvinder er søvnzombier. De er ofte vågne om natten og i søvnunderskud. Og her giver Julie rådet, at den bedste sovepille er sex. Med og uden partner.

Motion er også et vigtigt punkt på Julies liste. Hun mener, at det er vigtigere for kvinder end mænd, da kvinder er mere stressede, fordi kvinder føler sig splittede mellem job og familie, prøver at passe ind i en "mandeverden".

Her fortæller Julie, at motion er den vigtigste stressbekæmper i dagligdagen.

Julie mener også, at kvinder lider af inflammation, og at mange kvinder i den moderne verden går rundt med en såkaldt slumrende "inflammation" i kroppen, som kan vise sig ved en række uheldige symptomer.

Man ser det for eksempel ved søvnproblemer, smerter i led, dårlig hud, social isolation, træthed, hovedpine og overvægt.

Et råd som Julie giver, er at man skal huske at få D-vitamin, fordi det er vigtigere for kvinder, da det netop har indflydelse på humøret.

D-vitaminunderskud øger risikoen for depressioner, kronisk træthedssyndrom og andre hverdagssygdomme, som ikke rigtig er anerkendt lægeligt. Derfor er det vigtigt at få.

Sidste vigtige punkt på Julies liste er, at kvinder skal have sex. Og det skal ikke være kedelige sex. Mange skilsmisser kunne undgås, hvis kvinder tog ansvar for at få al den sex, de i virkeligheden har brug for, men som vi tror, vi ikke gider, fordi det er kedeligt. Du skal gide, siger  Julie Holland.