Tænd for dine el-artikler: Du får mange penge for at bruge el i dag

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du kan tjene penge på at bruge strøm i dag, og det er faktisk ikke så lidt.

Lige nu læser andre også

Er det tid til at lade elbilen, bruge alle husets elapparater, eller har du tænkt på at lave en stor omgang mad i ovnen? Så er søndag mellem kl. 14 og 15 det perfekte tidspunkt!

Ifølge Børsen vil Danmark søndag eftermiddag opleve et hidtil uset fald i elpriserne. I Vestdanmark forventes prisen at ramme et hidtil uset lavpunkt på minus 3,3 kroner per kilowatt-time. Selv når man tager højde for elafgift og omkostninger ved transport af strøm, vil forbrugerne faktisk modtage omkring tre kroner for hver kilowatt-time de bruger.

Selvom situationen i Østdanmark er anderledes, med priser omkring 0 kroner per kilowatt-time, vil man stadig opleve betydeligt lavere omkostninger for strømforbruget, selvom tariffer og afgifter gør, at forbrugerne her stadig skal betale en smule for strømmen.

Disse usædvanligt lave priser skyldes det aktuelle vejr i Tyskland og Holland, forklarer Henrik Møller Jørgensen, indehaver af elprisprognosetjenesten Grønnere Elforbrug. Han fortæller til Børsen, at der har været usædvanligt meget vind i Tyskland og sol i Holland, hvilket skaber et overskud af strøm.

Henrik Møller Jørgensen har også en vigtig besked til alle med solceller på taget: Sluk for solcelleanlægget, mens elprisen er negativ, for ellers kan det komme til at koste penge at have dem på taget.

Så husk, søndag eftermiddag mellem kl. 14 og 15 er det tid til at gøre brug af denne unikke mulighed og få mest muligt ud af din elektricitet, og måske endda tjene penge på det!

Anbefalet til dig