Tager drastiske midler i brug mod Rema 1000: Udlover dusør på 500.000 kroner

05/11/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu bliver der taget drastiske midler i brug.

Mest læste i dag

Nu tager dyrebeskyttelsesorganisationen Anima drastiske metoder i brug, i kampen mod brug af de såkaldte turbokyllinger. 

I en ny kampagne udlover de derfor en dusør på intet mindre end 500.000 kroner, til den landmand, som vil give dem adgang til en kyllingestald med disse kyllinger.

Det oplyser Anima i en pressemeddelelse. 

“Så, kære landmand (…) Vi håber at du vil hjælpe med at sætte fokus på, hvordan de billigste kyllinger i Danmark faktisk har det. Vi tilbyder fuld anonymitet, hvis du ønsker det. ”

Sådan lyder det fra Anima i deres seneste annonce, som bliver indrykket i Politiken, BT, Jyllandsposten og 14 andre aviser de kommende dage. Anima har også indrykket bannerannoncer om dusøren i bl.a Landbrugsavisen og på Fødevarewatch. 

Nu efterlyser Anima landmænd - og udlover i samme ombæring en klækkelig dusør. Foto: Anima 

Med opfordringen følger et tilbud om en dusør på ikke mindre end 500.000 kr.
Tiltaget sker, efter Coop og Rema 1000 begge har afvist at lade Anima dokumentere forholdene i de stalde, hvorfra deres turbokyllinger opdrættes.

“Danskerne har krav på at se, hvordan kyllingerne nede i køledisken opdrættes. Det er ikke rimeligt at supermarkederne kan slippe afsted med smart markedsføring og dermed føre forbrugerne bag lyset. Hvor mange ved fx at COOP sætter en velfærdsanprisning på nogle af deres turbokyllinger?”, udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Inviterer også journalister

Konkret ønsker Anima at få fri adgang til at dokumentere forholdene i en konventionel kyllingehal fra kyllingerne indsættes til de fem uger senere indsamles og køres til slagteriet. Anima skal have mulighed for at montere kamera i stalden og invitere journalister til at komme med ind og se forholdene.

“Problemerne i den industrielle produktion af kyllinger har været kendt i årevis, og nu er der brug for fuld åbenhed for at speede processen op for markante forbedringer. Ét er at læse om at kyllinger lider i staldene, noget andet er at se det råt for usødet,” forklarer Thorbjørn Schiønning.

Det er muligt for Anima at udlove så stor en dusør i kraft af, at foreningen har en pengestærk amerikansk fond i ryggen, som støtter foreningens kampagne for at forbedre kyllingevelfærd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig