Tager forskud på julen: Mette Frederiksen kommer med nyt senere

28/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen bekræfter, at hun vil dele en nyhed senere på dagen.

Mest læste i dag

"Godmorgen," 

Sådan starter et opslag, som landets statsminister Mette Frederiksen (S) mandag har offentliggjort på sine sociale medier. Heri fortæller statsministeren, at hun senere på dagen mandag vil offentliggøre en nyhed. Opslaget starter dog et andet sted. Statsministeren tager nemlig forskud på et af årets højtidlige højdepunkter, selvom vi knapt nok har lagt september bag os endnu.  

"Der var mørkt, da vækkeuret ringede," skriver Mette Frederiksen, inden hun fortsætter med at stramme spændingskurven: "og her er der ved at være lidt efterårsstemning."

Hun fortsætter dog ikke med at danse om den varme grød, men fortæller, at hun har taget forskud på de fleste børns yndlingsmåned. 

"Har lavet risengrød til børnene. Måske lidt tidligt på sæsonen"

Offentliggør nyhed mandag

Udover et billede af den begyndende risengrød, så kommer statsminister Mette Frederiksen (S) også med en lille flig af politik i indlægget, der ellers primært handler om hjemlig hygge.

"Præsenterer senere i dag på Marienborg en god nyhed for klimaet," skriver Mette Frederiksen. 

Statsministeren kommer ikke nærmere ind på, hvad det kunne være. Dog kunne en nyhed, som Miljø- og Fødevareministeriet udkom med søndag måske give en indikation. De kunne fortæller, at Danmark inden for få år skal have sine to første naturnationalparker stå klar. Her skal naturen have lov til at være natur – med store græssende pattedyr, urørte løvskove og masser af plads til, at vilde dyr og planter kan trives.

 

De nye naturnationalparker skal etableres ved Fussingø vest for Randers og i Gribskov i Nordsjælland, hvor dele af de eksisterende statslige naturområder inddrages i naturnationalparkerne. Om det er denne nyhed som statsministeren vil fortælle mere om mandag, vides endnu ikke. 

 

 

Anbefalet til dig