Tal fra Nationalbanken afslører: Så mange penge har danskerne stående i banken

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det var ikke så lidt endda.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet dyrere at leve gennem de seneste år.

Priserne på alt fra dagligvarer til brændstof er steget, og måske er det netop derfor, at der er gået mode i at spare op til en regnvejrsdag eller to.

Danskernes opsparing i banken steg i juli og er et mulehår for at sætte ny rekord. Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Således var danskernes indlån i bankerne på 1168,3 milliarder kroner i juli mod 1.167,7 milliarder kroner i juni, hvor indlånet faldt for første gang siden januar.

Indlånet er nu på det næsthøjeste niveau nogensinde og blot 0,6 milliarder kroner fra den hidtidige rekord fra maj i år, hvor indlånet lød på 1.168,9 milliarder kroner. Det seneste år er indlånet steget med i alt 78,7 milliarder kroner.

Det skriver Sampension i en pressemeddelelse, som er blevet tilsendt redaktionen.

”Efter et fald i juni var der i juli atter vokseværk i bankopsparingen, som nu kun er et mulehår fra at sætte ny rekord,” siger Anne-Louise Lindkvist, der er kunderådgivningschef i Sampension, og fortsætter:

"At indlånet generelt er skudt i vejret gennem en længere periode, skyldes ikke mindst, at beskæftigelsens himmelflugt fortsætter ufortrødent, ligesom at pilen peger kraftigt op for lønningerne herhjemme."

”Hertil kommer, at der fortsat er udbredt usikkerhed blandt danskerne omkring de økonomiske fremtidsudsigter – som vi bl.a. ser afspejlet i den negative forbrugertillid – og det kan bidrage til, at mange stadig er mere tilbøjelige til at polstre opsparingen frem for at øge forbruget,” siger Anne-Louise Lindkvist videre, inden hun fortsætter:

”Kigger vi fremadrettet, så kan der i den kommende tid være udsigt til yderligere privatøkonomisk medvind til danskerne, ikke mindst i takt med at renterne kommer længere ned. Det giver et godt udgangspunkt for øget opsparing – og forbrug for den sags skyld,” lyder det.

”Selvom der generelt er godt gang i opsparingsfesten herhjemme, så er det vigtigt at huske på, at det absolut ikke er alle danskere, der kan genkende billedet af en bugnende bankbog. Men mange har noget opsparing i banken, som de kan trække på, og det er fornuftigt at have til f.eks. uforudsete udgifter,” siger hun til slut.

Anbefalet til dig