Tank bilen op: Chokerende lave priser på benzin og diesel

03/12/22 07:15

Henrik Rothenbücher

Prisen er naturligvis ikke lavere end under coronapandemien, men i forhold til det seneste års tid, er prisen på sit laveste.

I de seneste mange måneder har det ikke været synderligt morsomt at skulle tanken i bilen. Ofte har det nemlig ædt en stor sum penge fra det betalingskort, der blev stukket i betalingsautomaten.

Men øjebliksbilledet er ændret for en stund. Det ligner nemlig, at priserne rasler ned - men stadig ikke på niveau med ‘gamle dage’. 

Det ser dog ud til, at der er lys for enden af tunnelen for de mange bilister, da prisen for en liter benzin falder. 

Onsdag faldt prisen til det laveste niveau, siden Rusland invaderede Ukraine den 24. februar i år. Det skriver Finans.

Lagde man vejen forbi Circle K onsdag, kunne man derfor fylde benzin på bilen for 13,59 kr. pr. liter. 

Det er markant billigere, end da prisen toppede tilbage i juni. Her måtte man nemlig slippe 18,39 kr. pr. liter, hvis man tankede hos Circle K.

Til trods for, at der fortsat er lang vej til, hvad benzinpris lød på for et par år siden, er det et positivt tegn for de danske bilister.

Ifølge Peter Rasmussen, der er brændstofekspert hos Circle K, er prisfaldet forårsaget af, at recessionen er begyndt at tage fat, men også det faktum, at Kina lukker ned på grund af covid-19:

"Den nuværende pris opfattes som utrolig billig, selvom den egentlig ikke er det. Jeg kan tydeligt huske, da det var helt urealistisk, at prisen ville nærme sig 14 kr. Men det, der driver udviklingen, er, at recessionen begynder at tage fat, og Kina lukker ned igen pg.a. covid-19. Det får efterspørgslen til at falde," siger han til Finans.

For blot et par år siden kunne man dog tanke til en betydeligt lavere pris, end man kan i dag. Under coronapandemien i 2020 faldt prisen tilmed voldsomt, hvorfor man i april det år kunne tanke for blot 8,49 kr. pr. liter benzin.

På trods af, at prisen er begyndt at falde, er det dog for tidligt at glæde sig for meget, lyder det fra Peter Rasmussen.

Han påpeger, at markedet fortsat er meget usikkert, hvilket resulterer i store udsving. Derfor forventer han heller ikke, at der foreløbigt vil forekomme yderligere fald i benzinprisen.