Tapre teenagere reagerer hurtigt under røveri

Foto: Shutterstock

Nu belønnes indsatsen

17-årige Emilie Agesen og 16-årige Mathias Nordborg er til daglig kolleger i et supermarked i Løgstør, hvor de også begge bor. Fredag den 26. februar i år viste de, at deres samarbejdsevner rækker langt ud over arbejdshverdagen: De blev nemlig vidner til et røveri i ”deres” supermarked, og deres fælles, aktive indsats førte til røverens anholdelse.

Den indsats belønnede Nordjyllands Politi tirsdag den 8. juni med en dusør på 500 kr. og en buket blomster til både Emilie Agesen og Mathias Nordborg.

Sådan handlede de

Klokken 14.45 fredag den 26. februar henvendte en maskeret mand sig ved kassen på de to unge menneskers arbejdsplads og sagde noget i retning af: ”Giv mig alle pengene, jeg skal have pengene”. Ekspedienten udleverede kassebeholdningen, hvorefter røveren flygtede.

Men Emilie Agesen og Mathias Nordborg tog kontakt til hinanden og besluttede sig hurtigt for at løbe efter røveren. De fulgte efter manden på afstand og kunne notere sig et signalement af røveren og den personbil, han efterfølgende kørte fra stedet i.

Kort efter ankom den første politipatrulje til stedet. Emilie Agesen og Mathias Nordborg sprang ud foran patruljebilen og videregav deres oplysninger. Patruljen kunne derfor straks søge i den rigtige retning, og efter få minutter var røveren anholdt.

Læs også

Annette Heick får muligheden - men vil ikke benytte sig af den

Halvandet års fængsel til røveren

Hvad de to unge butiksansatte ikke vidste var, at samme røver havde begået endnu et røveri tidligere samme dag. Det første røveri fandt sted i et supermarked i Hornum kl. 14.30. Her blev ekspedienten bange og gik væk fra kassen, hvorfor røveren forlod butikken uden udbytte.

Efter anholdelsen erkendte den 23-årige røver begge røverierne og blev dagen efter varetægtsfængslet. Han modtog senere en dom på 1 år og 6 måneders fængsel.

”Vi har valgt at uddele dusør til Emilie og Mathias, fordi de handlede så hurtigt og klogt i fællesskab. De tog kontakt til hinanden og fulgte efter røveren, så de kunne gøre sig gode observationer. Det var rigtig dygtigt gjort, og det var ud over, hvad man kan forvente af et vidne. Der er ingen tvivl om, at deres observationer var afgørende for, at vi så hurtigt kunne skride til anholdelse,” roser politikommissær Mikkel Brügmann, efterforskningsleder på Hobro Politistation.

Læs også

Lufter hund uden snor: Det skulle han aldrig have gjort

 

 

 

Læs også