Teenager fejldiagnosticeret med corona senfølger: Læger fandt livstruende sygdom

05/08/2022

Naja Radik

Foto: Facebook / Privat
En teenager viste sig at have en potentielt dødelig hjernetumor, efter at have lidt af vedvarende hovedpine.

Mest læste i dag

På trods af, at han blev tjekket på hospitalet, fangede neurologiske tests tilsyneladende ikke, at der var noget galt med Kane Allcock på 15 år. 

I betragtning af, at han testede positiv for coronavirus nytårsaften i 2021, antog læger fejlagtigt, at han havde migræne, der sandsynligvis var forårsaget af corona senfølger. 

Teenageren fik kodein smertestillende midler mod det. 

Kane, der er fodboldspiller og spiller for Crewe Alexandras ungdomshold, begyndte senere at lide af endnu mere alvorlig hovedpine samt kvalme og svimmelhed, der gjorde det svært for ham at gå. Det skriver Metro.

Kanes mor, Nicki, som er lægesekretær for Child And Adolescent Mental Health Services (CAMHS) fra Crewe sagde: 

“Vi var rejst til Blackpool torsdagen før påskeferien, da Kane skulle deltage i en turnering med sine Crewe FC-holdkammerater.”

“Da vi kom derhen, var han utilpas og gik direkte i seng. Den næste dag tog vi ham med til et nærliggende walk-in center.” 

“De foretog en fuld undersøgelse og konkluderede, at han muligvis led af svimmelhed efter corona, og gav ham kodein.” 

“Men dagen efter havde han fået det så dårligt, at han ikke kunne spille fodbold, så vi tog ham med hjem og tog så direkte til undersøgelser på Leighton Hospital i Crewe.”

“Jeg vidste, at noget ikke var, som det skulle være. Kane holdt hovedet og gyngede i smerte. Han kunne ikke gå ordentligt. De tog nogle blodprøver og satte ham på ilt og IV smertelindring.”

Igen fik familien besked på, at Kane blot led af migræne efter corona. 

Moderen forsøgte, at tale med en sygeplejerske, som endelig virkede til, at tage dem mere alvorligt. 

Hun forklarede sygeplejersken, at hun havde bemærket en bule bag på teenagerens hoved. 

De undersøgte hurtigt Kane og indlagde ham. 

Efter at være blevet indlagt på hospitalet, fik han et anfald og blev sendt til en MR-scanning, der afslørede, at Kane faktisk havde en tumor samt akut hydrocephalus, som er en opbygning af tryk på hjernen, forårsaget af overskydende cerebrospinalvæske (CSF). 

Han blev derefter overført med ambulance til Alder Hey børnehospital i Liverpool, hvor han gennemgik en syv og en halv times operation, for at fjerne tumoren og nu er ved at komme sig godt.

Heldigvis blev det konstateret, at det var et ikke-kræftfremkaldende pilocytisk astrocytom, men teenageren var stadig igennem et længerevarende forløb.

Anbefalet til dig