Teenager skudt og dræbt: Lavede TikTok dansevideo

Af: Naja Radik

|

31/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En teenagepige blev skudt i hovedet, mens hun lavede TikTok videoer med to venner tidligere på måneden.

Mest læste i dag

Fjortenårige Aaliyah Salazar dansede i et hjem i Monte Vista, Colorado den 7. august sammen med to andre teenagepiger, da en Glock 19-pistol affyrede, ramte hende i hovedet og dræbte hende. 

Monte Vista Police Department anholdt de to teenagere samt pistolens ejer, Emiliano Vargas, der fortalte politiet, at han ikke var hjemme på tidspunktet for den unge piges uheldige død.

21-årige Emiliano, står over for anklager om, at have udleveret et skydevåben til en ung. 

En af de mistænkte fortalte politiet, at skyderiet kunne have været en ulykke, men at hun så den anden mistænkte pege og affyre pistolen mod offeret. 

Pistolen blev senere opdaget af efterforskere på en seng i det rum, hvor offeret blev fundet død, ifølge en arrestordre, skriver Metro

De tre unge havde lavet TikTok videoer, da en af teenagerne, der angiveligt var Emilianos 17-årige kæreste, tog pistolen frem, for at vise den til de andre.

Erklæringen siger, at teenageren tog noget ud af pistolen, før hun afleverede den til en af de andre teenagere. 

Efter at have gennemgået TikTok videoerne på en af de mistænktes telefoner, fastslog politiet, at en af de mistænkte havde “rodet med noget på sengen”, som de mener, er pistolen. 

Den samme video viser også den mistænkte stå præcis, hvor hun blev fundet død af politiet.

Politiet modtog tilsyneladende også et opkald fra en anden teenager, der sagde, at hun havde fået at vide, at en af de mistænkte havde leget med pistolen og kastet den til den anden mistænkte, der greb fat i pistolen og ikke vidste, hvordan hun skulle holde pistolen og derfor affyrede den, ifølge erklæringen. 

Mens Aaliyah ikke er navngivet i erklæringen, identificerede hendes familiemedlemmer hende som offeret. 

Mandag blev de to involverede teenagepiger, sigtet for uagtsomt manddrab og våbenbesiddelse.

Aaliyahs familie udtrykte skuffelse over den korte straf, som hver af de unge kan blive udsat for. 

I Colorados ungdoms kriminalitets system kan hver modtage en maksimal straf på seks år. 

“Den frustration jeg har med det er, at hvis du tager et liv, skal du betale for det dyrt,” sagde Aaliyahs bedstefar, Gary Salazar.

“Ikke blot med et slag over hånden og et gør det ikke igen.” 

Emilianos pistol var angiveligt blevet opbevaret ude i det fri på en hylde i soveværelset, som han delte med sin kæreste, der snart er atten år og har tilladelse til at bo sammen med sin ældre kæreste.

Ifølge erklæringen havde TikTok kontoen for en af teenagerne et billede af en af de mistænkte, der pegede pistolen mod en af de andre involverede teenagere, der var taget i maj. 

Emiliano kom i fængsel, men kan løslades mod en pengesum.

Anbefalet til dig