Temperaturen tager fart i april - Nærmer sig 20 grader

02/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
I går kørte vi her på Nyheder24.dk en aprilsnar om, at der var en hedebølge på vej i Påskeferien, og det var naturligvis ikke sandt. Denne udmelding fra DMI er til gengæld ganske sandfærdig.

Mest læste i dag

DMI's seneste månedsprognose lover sol og mildere temperaturer i løbet af april, hvor vi kan se frem til op til 17 grader. Selvom foråret har været køligt indtil videre, tyder prognosen på, at vi snart vil kunne nyde varmere dage.

Ifølge prognoserne vil et højtryksområde strække sig fra Grønland over Island til det nordligste Skandinavien i den kommende uge. Lavtrykkene vil samtidig bevæge sig ind over Central- og Sydeuropa.

Højtrykket nord for Danmark vil resultere i overvejende stabilt, tørt og mest klart vejr, hvilket giver bedre plads til solen og kun spredte byger. En enkelt svag front kan dog muligvis bringe skyer og nedbør med sig.

Prognoserne peger også på risikoen for perioder med kold østlig vind og nattefrost. Trods dette forventes temperaturen generelt at ende omkring eller lidt under det normale for årstiden, med store variationer i dagtemperaturen.

Temperaturerne vil typisk variere mellem 6 og 17 grader om dagen, mens nattemperaturen oftest vil ligge mellem 2 graders frost og 6 graders varme.

Nedbørsmængderne forventes at ligge omkring det normale for årstiden, hvilket svarer til mellem 7 og 11 mm nedbør. Dette betyder, at vi trods risikoen for nattefrost og kolde vinde kan se frem til et forår med stigende temperaturer og gode muligheder for solrige dage.

Så det er tid til at finde forårstøjet frem og nyde de mildere temperaturer, når de kommer.

Anbefalet til dig