Terroristen fra London Bridge var tidligere dømt for terror

Nyheder
Den tidligere terrordømte, Usman Khan, blev skudt og dræbt under et nyt terrorangreb på London Bridge. Foto: Shutterstock
Angrebet på London Bridge, hvor en terrorist angreb og dræbte to og sårede tre, blev begået af en tidligere dømt terrorist.

Lige nu læser andre også

Usman Khan, som terroristen hedder, blev i 2012 dømt for terror. Hans planer var at bombe børsen i London og han havde været med til at opføre en islamisk træningslejr i Kashmer.

Den 28-årige terrorist blev idømt livsvarigt fængsel, men straffen blev nedsat og siden blev han løsladti december 2018.

En video, der florerede på YouTube og Facebook viste hvordan modige borgere forsøgte at uskadeliggøre Usman inden han til sidst blev skudt af politiet.

"Denne mand var kendt af myndighederne. Han blev dømt i 2012 for lovovertrædelser med forbindelse til terrorisme," udtaler Neil Basu, der er talsmand for det britiske antiterrorkorps. "Han blev prøveløsladt i december 2018, og nu er det vigtigste element i efterforskningen af, hvordan han lykkedes med at gennemføre angrebet."

Ifølge udtalelser fra politiet leder de ikke efter andre involverede i terrorangrebet.

Britisk politi bekræfter identiteten på den formodede gerningsmand, som værende Usman Khan.

En mand og en kvinde blev dræbt i angrebet. Desuden blev to kvinder og en mand såret.

Usman Khan blev afvæbnet af civile og senere blev han skudt og dræbt af politiet. Han havde på daværende tidspunkt et bælte spændt om maven. Det viste sig at være en attrap.

Premierminister Boris Johnson har kaldt det for en “fejl” at løslade kriminelle, der har begået “alvorlig og voldelig” kriminalitet, for tidligt. 

 

Anbefalet til dig