Tesla gør det umulige: Første gang i 12 år

Af: Lucas Andreas

|

18/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tesla er for alvor rykket ind i Danmark.

Lige nu læser andre også

Når det kommer til valget af en ny bil, åbner sig et komplekst landskab af overvejelser. Fra køretøjets praktiske egenskaber til brændstofeffektivitet, teknologiske funktioner og ikke mindst personlig stil – beslutningen kræver grundige overvejelser for at matche bilens egenskaber med ens egne kørselsbehov og livsstil. Mange vælger også at tage et velkendt mærke.
Men i 2023 har danskerne tilsyneladende omfavnet det nye.

I det danske bilmærke-hierarki er der nemlig sket en mærkbar forskydning, idet Tesla har erobret førerpositionen fra VW, der tidligere har haft titlen i 12 år. Det melder FDM. Tesla's Model Y har været afgørende for dette skift og er nu den mest solgte personbil. Tesla har også markeret sig som førende inden for elbiler, med tre gange så mange leverancer som VW, mens BMW indtager tredjepladsen. Audi har oplevet en bemærkelsesværdig vækst på over 50 procent og er nu det tredjestørste personbilmærke.

Cupra, Nissan, Polestar og Seat har imidlertid også oplevet betydelig fremgang, med stigningsprocenter på henholdsvis 67, 33, 37 og 27 procent. Fiat har også gjort sig bemærket med en stigning på 55 procent.

I det samlede marked er der ingen større mærker, der oplever et fald i salget, selvom Kia registrerer en nedgang på 16 procent, og Dacia mister 39 procent.

Når man inkluderer varebiler, er VW næsten på niveau med Tesla, idet Volkswagen har solgt 22.300 enheder mod Teslas 21.500. Volkswagen-koncernen forbliver stærk, selvom Tesla erobrer førstepladsen inden for personbiler.

Stellantis, der omfatter mærker som Peugeot, Citroën, Fiat, Opel og Jeep, rangerer lige efter Tesla i det store billede, især når man inkluderer varebiler. På importørsiden forbliver Semler, med alle Volkswagen-mærker, solidt som nummer ét, mens K.W. Bruun, der håndterer Stellantis-mærker og andre, indtager andenpladsen. Den danske bilscene er tydeligvis i bevægelse, og bilkøbernes præferencer afspejles i de seneste salgstal.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig