Tesla med kovending: Prisen på populær model stiger, igen

Af: Kasper Rud

|

09/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tesla sætter prisen op på populær model.

Lige nu læser andre også

Tesla dominerer markedet for elbiler i Danmark.

For ikke meget mere end en måned siden sænkede Tesla priserne på blandt andet deres Model 3. Basismodellen kunne købes for under 300.000 kr.

"Tesla skriver ikke noget om det, men der er højst sandsynligt tale om, at man sætter priserne op på baggrund af den told, som EU lægger på elbiler bygget i Kina", siger Ilyas Dogru, som er forbrugerøkonom hos FDM, til B.T.

Prisen på Model 3 nåede ikke at være under 300.000 kroner i særlig lang tid. Prisen for en Tesla Model 3 starter nemlig nu på 311.990 kroner, hvilket er en prisstigning på 12.000 kr.

Prisstigningen gælder for alle udgaverne af Tesla Model 3. Stigningerne ligger mellem 12.000 og 18.000 kr.

Det er formentligt ikke den helt store overraskelse for køberne, at prisstigningerne kommer nu.

Tesla havde i juni varslet om mulige kommende prisstigninger på baggrund af en ny EU-toldsats, der er blevet indført på elbiler, der er produceret i Kina.

Teslas anden model, Tesla Model Y, der bliver produceret på fabrikken i Berlin er ikke påvirket af denne prisstigning.

Tesla Model 3 er igen i 2024 en af de mest populære biler i Danmark.

I årets første halvår er der blevet solgt ca. 3.500 Tesla Model 3, viser tal fra Mobility Denmark og bilstatistik.dk. Det gør det til den næstmest solgte bil i Danmark i 2024 indtil videre.

Den mest solgte bil i Danmark er indtil videre stadig Tesla Model Y. Der er solgt knap 5.000 af denne model i udgangen af juni 2024.

Anbefalet til dig