Tesla udvider med helt ny elbil: Så billig bliver den

Af: Mie M.B

|

25/01/2024

Den nye elbil fra Tesla har fået navnet "Redwood"

Mest læste i dag

Tesla planlægger at lancere en ny, mere overkommelig elbilmodel i et spændende forsøg på at udvide sin markedsandel og udfordre den traditionelle bilindustri. Døbt "Redwood" og rettet mod det brede marked, forventes denne model at blive en direkte konkurrent til mindre benzinbiler og økonomiske elbiler som dem fra den kinesiske producent BYD. Det skriver Finans.

Tesla, der er kendt for sine innovative og luksuriøse elbiler, har angiveligt meddelt sine underleverandører om planerne for at starte produktionen af "Redwood" i juni 2025. Dette skridt markerer en betydelig ændring i Teslas strategi, der tidligere primært har fokuseret på højere markedssegmenter. Med en startpris på ca. 172.000 kr. (25.000 USD) på det amerikanske marked, vil "Redwood" være betydeligt billigere end Teslas nuværende billigste model, Model 3, der koster omkring 276.000 kr. i USA.

Designmæssigt beskrives "Redwood" som en kompakt crossover, en fusion mellem en SUV og en almindelig personbil. Dette designvalg kan være en strategisk beslutning for at appellere til en bredere kundebase, da crossover-modeller generelt nyder stor popularitet på tværs af markeder.

Teslas visionære topchef, Elon Musk, har længe flirtet med idéen om billigere elbiler og selvkørende robottaxier, som kunne revolutionere persontransporten. Lanceringen af "Redwood" kan være et afgørende skridt i realiseringen af denne vision, hvor Tesla ikke kun transformerer det luksuriøse bilmarked men også gør elbiler tilgængelige for en bredere offentlighed.

Til dette formål har Tesla rettet henvendelse til sine underleverandører for at forhandle priser på dele til "Redwood", med en ambition om en produktionskapacitet på 10.000 enheder om ugen. Dette signalerer en stor satsning på projektet og et potentielt skift i bilindustrien.

Endvidere rapporterer Reuters, at Tesla planlægger en ny generation af køretøjer under det interne kodeord "NV9X", hvilket indikerer, at "Redwood" muligvis kun er det første skridt i en større udvidelse af Teslas produktportefølje. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig