Testen var negativ: Nu er 36-årige danske Dennis død af corona

16/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

En kun 36-årig dansker har desværre mistet kampen mod coronavirus. Foto: Shuttertock
Selvom han var sund og rask, så mistede en 36-årig dansk sosu-assistent livet til coronavirus.

Mest læste i dag

Hele vejen gennem coronaudbruddet er det særligt samfundets ældre, der er blevet skærmet. Dette er med god grund, da netop denne befolkningsgruppe er særligt sårbar overfor virussen. Som første bølge er skredet frem, har det dog også stået soleklart, at det ikke kun er samfundets ældre, der er i fare. 

Tilfælde fra andre lande har vist, at også helt unge og sunde borgere har mistet livet til virussen. 

Nu kan dagbladet B.T. fortælle, at en ung og rask dansker nu også er afgået ved døden. Det drejer sig om den 36-årige sosu-assistent Dennis Sørensen. Det er Dennis Sørensens far, Peter Lynge Sørensen, der overbringer den hjerteskærende nyhed. Han har valgt at udtale sig til avisen, fordi han ikke mener, der er nok fokus på coronaens unge ofre. 

Var blevet testet

Familietragedien har ramt lynhurtigt og uventet. Det var blot tidligere i april, at Dennis Sørensen første gang udviste symptomer. I kraft af hans arbejde i sundhedsvæsenet, tog han det alvorligt og lod sig ved denne lejlighed teste for at se, om han skulle være smittet med coronavirus. Testen var negativ.

Man burde altså ikke tro, at han var smittet. 

Blot få dage senere faldt hann dog om. Dennis Sørensen blev indlagt på Hvidovre Hospital, hvor han blev lagt i respirator på intensivafdelingen. Han blev senere flyttet til Rigshospitalet, men desværre overlevede den unge mand ikke kampen, da hans hjerte, nyrer og lever stod af. 

“Jeg synes ikke, hans død skal være forgæves. Folk tuller rundt og tror, at fordi de er unge og raske, så er de ikke i fare, men det passer ikke,” siger Peter Lynge Sørensen til B.T. - inden han fortsætter: 

“Det kan ramme alle folk, og det er der alt for mange, der ikke forstår. Dennis var vitterligt sund og rask, men døde alligevel.”

 

 

Anbefalet til dig