For tidlig åbning? Dansk fitnesscenter ramt af corona-virus

19/6/20 10:00

Julie Møller

Foto: Shutterstock.com
Et medlem af fitnesskæden Sats er testet positiv for coronavirus. Nu opfordrer kæden sine medlemmer til at blive testet.

Genåbningen af Danmark har bl.a. betydet, at landets mange fitnesscenter må invitere medlemmerne indenfor igen. Det er også virkeligheden for fitnesskæden Sats, der har centre i det meste af landet.

Nu viser det sig, at et medlem af fitnesskæden er testet positiv for coronavirus. Det skriver Ekstra Bladet.

Den smittede person har været i Sats Blox-centret i København K søndag 14. juni i tidsrummet 16.30-19.30, skriver Sats i en sms til medlemmer.

Bliv testet! 

Ifølge Ekstra Bladet opfordrer Sats i sms'en sine medlemmer til at blive testet, hvis de har været i det konkrete center i samme tidsrum. 

Selvom Sats allerede har igangsat ekstra rengøring for at bekæmpe spredning i centrene, så intensiveres indsatsen nu. 

'Vi igangsætter nu ekstra rengøring af hele centret udover de i forvejen skærpede rengøringsrutiner. Sats beklager meget de gener, det måtte medføre', skriver fitnesskæden. 

Hvorvidt den smittede person også var smittet på det tidspunkt, vedkommende besøgte centret, er ikke sikkert. Til Ekstra Bladet udtaler pressechef Malin Selander:

“Lad mig tydeligt understrege, at det ikke er konstateret, at personen var smittet, da personen var hos os. Vi tager rigtig mange sikkerhedsforanstaltninger i brug for at undgå spredning af en eventuel smitte. Vi kan se, hvem der befinder sig i vores center, og det giver os mulighed for hurtigt at identificere, hvem der har været der”, siger hun og tilføjer

“Vi agerer ansvarsfuldt her. Vi kontaktede Sundhedsstyrelsen og informerede de medlemmer, som besøgte os i samme tidsperiode.”