Tidligere chef peger på særlig ting: Derfor kommer Vingegaard styrket tilbage til næste år

Af: Lucas Andreas

|

04/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard tog en flot andenplads i årets Tour de France.

Lige nu læser andre også

Jonas Vingegaard er blandt de bedste cykelryttere i verden, men det betyder ikke, at han har superkræfter.

Efter en hård sæson, som bød på et voldsomt styrt, en andenplads i Tour de France og en sejr i Polen Rundt, besluttede han sig for at trække stikket fra sæsonen tidligt for at restituere og genopbygget til 2025 sæsonen.

Men hvis man skal tro hans tidligere sportsdirektør, Christian Andersen, så skal man ikke nødvendigvis regne med at se en negativt påvirket Jonas Vingegaard i næste sæson.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

Han ser nemlig lyspunkter i modgangen. "Ofte er det sådan, at folk, der går igennem den slags modgang her, kommer styrket ud på den anden side. Det tror jeg faktisk også, at Jonas gør på den lange bane," siger Christian Andersen, der arbejdede sammen med Vingegaard, da han kørte på coloQuick-holdet.

Han peger på Vingegaards viljestyrke som en afgørende faktor for hans evne til at vende tilbage efter svære perioder.

Trods den mangelfulde forberedelse formåede Vingegaard stadig at imponere under Tour de France, hvor han med undtagelse af den urørlige slovener Tadej Pogacar dominerede de øvrige konkurrenter.

Det vidner om en fysisk styrke, som har været en central del af hans karriere, lige siden han overvandt et karrieretruende lårbensbrud i 2017.

Jonas Vingegaards vej fremad er klar: For at genvinde sin plads i toppen må han finde et endnu højere niveau i 2025. Men hvis historien har vist noget, er det, at modgang kun gør ham stærkere.

Hvornår vender han tilbage

Familien Vingegaard blev i september udvidet, da Jonas og konen Trine blev forældre til en lille dreng, hvorfor cykelstjernen helt sikkert nyder at have lidt fri.

Om et par måneder vender han tilbage til holdet, men indtil da bliver der dog ikke kørt hardcore træning.

November byder på en festlig sæsonafslutning med resten af Visma-Lease a Bike-holdet, og så begynder den fysiske træning ellers igen i december.

Anbefalet til dig