Tidligere dansk landsholdsanfører død

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han er gået bort i en alder af 74 år.

Mest læste i dag

En af de største danske fodboldspillere Danmark nogensinde har haft er nu gået bort.

Den tidligere landsholdsanfører, Per Røntved, er død i en alder af 74 år.

Sådan skriver TV 3 Sport.

Ifølge mediet døde han af den forfærdelige sygdom kræft.

Per Røntved var at finde på det danske landshold fra 1970 til 1982, hvor han formåede at score 11 mål i sine 75 landskampe.

Heraf bar han anførerbindet i 38 af kampene.

Per Røntved var på banen kendt for at være en forsvarsspiller med en fri rolle. Sådan gjadt det både på det danske landshold og i den tyske klub Werder Bremen.

Sepp Piontek, der en overgang var cheftræner i Werder Bremen, udtalte, at Per Røntved var den bedste i den frie forsvarsrolle siden Franz Beckenbauer.

Per Røntved spillede sammenlagt 194 kampe i Bundesligaen, hvor han scorede 40 mål.

Selvom karrieren i den grad er noget at skrive hjem om, så var livet ikke uden bump på vejen:

“I juni 1984 pådrog han sig en alvorlig hjerneblødning i en hoppe-konkurrence med sin lillebror Kim, men i kraft af sin ukuelige viljekraft og sit smittende humør lykkedes det ham at begrænse skaderne og med kun én bevægelig arm endda at blive en habil golfspiller, der præsterede et hole-in-one på hjemmebanen i Fårevejle”, står det skrevet hos både DBU og TV3 Sport.

Her på redaktionen sender vi de varmeste tanker til både familie og pårørende.

Per Røntved er blev medlem af fodboldens 'Hall of Fame' i 2011. Du kan se en video af landsholdslegenden i 'Hall of Fame' herunder:

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig