Tidligere DR-profil død

27/08/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Den tidligere DR-chef er gået bort i en alder af 86 år.

Mest læste i dag

Finn Heiner, en af de mest betydningsfulde skikkelser i dansk sportsjournalistik, er afgået ved døden i en alder af 86 år. Han efterlader sig ikke kun en datter, Christina Heiner, men også et uudsletteligt aftryk på dansk mediehistorie.

Dødsfaldet er bekræftet af familien til Ritzau.

Heiners journalistiske karriere tog sin begyndelse i 1955 ved Jyllands-Posten. Det var her, han fik sin første store opgave som udsendt reporter under en jordskælvskatastrofe i Marokko i 1960.

Han skiftede senere fokus og blev en del af Danmarks Radio, hvor han først fungerede som oplæser på Radioavisen.

Finn Heiner fik muligheden for at være studievært ved de Olympiske Lege i både München i 1972 og Montreal i 1976. Men det var som sportschef i DR fra 1977, at han virkelig satte sit præg på dansk sportsdækning. Han var manden bag flere innovative ændringer, herunder relanceringen af tipsfodboldkampe fra England.

Efter at have forladt DR i 1990, fortsatte Heiner sin karriere i forskellige roller. Han blev partner i Medicom og senere pressechef i Kræftens Bekæmpelse. I 1999 tog han rollen som sportsredaktør hos Ritzaus Medieservice, inden han valgte at blive selvstændig med sin egen medievirksomhed, Heiner Kommunikation.

Finn Heiners indflydelse på dansk sportsjournalistik er uomtvistelig, og han vil blive husket som en pioner inden for feltet.

Anbefalet til dig