Tidligere hærchef: Putins hær 'på randen til ​​sammenbrud'

04/10/22 05:13

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putins hær 'på randen til ​​sammenbrud', efter at russere har mistet nøglebyen, siger tidligere hærchef

Putins hær er på randen til et ​​sammenbrud efter at have mistet endnu en nøgleby til Ukraines modoffensiv, ifølge den pensionerede amerikanske hærs generalløjtnant H.R. McMaster.

Lørdag (1. oktober) fejede ukrainske styrker ind i byen Lyman i den østlige del af landet, som Rusland havde brugt som et logistikcenter.

Det russiske forsvarsministerium meddelte, at det havde trukket tropper tilbage fra området senere samme dag. Udtalelsen lød: "I forbindelse med skabelsen af ​​en trussel om omringning blev allierede tropper trukket tilbage fra bosættelsen af ​​[Lyman] til mere fordelagtige linjer."

Omkring 5.000 ukrainske tropper blev rapporteret at have omringet byen. Det skriver Daily Star.

For at gøre tingene mere pinlige for ruslands præsident, kom nederlaget blot én dag efter, at Putin ulovligt havde annekteret Donetsk-regionen, hvor Lyman ligger.

Ifølge McMaster kan tabet af Lyman ganske let blive til en "serie af nederlag for russiske styrker".

Da han optrådte på CBS-showet Face the Nation, sagde han: "Det, vi kan være her, er virkelig på afgrunden af ​​virkelig sammenbruddet af den russiske hær i Ukraine, et moralsk sammenbrud. Jeg tror, ​​de virkelig må være på et bristepunkt."

"Hvis man kun ser på antallet af ofre, det enorme område, som de forsøger at forsvare, og nu forsøger Rusland selvfølgelig at mobilisere værnepligtige og sende dem til fronten utrænede. Husk da Putin forsøgte at rekruttere flere og flere mennesker med at betale omkring tre gange gennemsnitslønnen for at få såkaldte frivillige til at gå frem, disse styrker blev hurtigt trænet, kastet ind i den front, og det er de kræfter, der kollapser lige nu," tilføjede han.