Tidligere i dag blev han kendt skyldig i mordet på Iben Salling Syrik: Nu er dommen faldet

08/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Den 45-årige Kim Søemod har nu fået sin dom.

Mest læste i dag

En 45-årig mand, Kim Søemod fra Horsens, er mandag blevet kendt skyldig i drabet på 38-årige Iben Salling Syrik, og nu har han fået sin dom.

Iben blev fundet i et udendørs spabad ved sine forældres sommerhus i Vesterlund.

Sådan skriver VAFO.

Det var ved Retten i Kolding, at den 45-årige mand blev kendt skyldig for at have dræbt sin ekskone med et jernstang den 8. december 2019.

Kim Søemod havde slået ekskonen, Iben Salling Syrik, flere gange med jernstangen, hvor et af slagene var så voldsomt, at hun mistede bevidstheden, hvorefter Kim druknede hende.

Manden var på fri fod i hele to år, før han blev anholdt og varetægtsfængslet i december 2021, hvor han nægtede sig skyldig i det brutale mord.

Han erkendte dog hurtigt, at han havde udsat sin ekskone for grov vold med jernstangen.

Jernstangen, der først blev fundet halvandet år efter mordet af dykkere fra Søværnets Dykkertjeneste, havde Kim Søemod kastet i en sø, da han var på vej væk fra gerningsstedet på sin scooter.

Da dykkerne fandt jernstangen i søen, fik politiet gennembrud i sagen, da den indeholdt dna fra både Kim Søemod og Iben Salling Syrik.

Retten i Kolding har nu kendt ham skyldig for mordet, hvor de yderligere har vurderet, at det var Kim Søemods klare intention at dræbe Iben Salling Syrik.

Derfor får 45-årige Kim Søemod en fængselsstraf på 12 år. 

Yderligere skal han betale 273.000 kroner til sin og Iben Salling Syriks fælles søn samt 200.000 kroner til Ibens Salling Syriks forældre.

Udover det skal han betale omtrent 169.000 kroner i erstatning til boet efter Iben Salling Syrik.

Kim Søemod ankede dommen til landsretten, hvor han vil forsøge at få en mildere straf.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Her på redaktion sender vi de varmeste tanker til Ibens pårørende.