Tidligere leder af boligforening er endt i politiets søgelys: Svindlet for flere millioner kroner

Af: Mie M.B

|

13/03/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Boligforeningen opdagede flere falske fakturaer og har indberettet sagen til politiet

Lige nu læser andre også

En skandale har ramt den aarhusianske boligforening, Boligforeningen 10. marts 1943, der står over for et muligt svindelnummer i millionklassen, udført af en tidligere betroet leder. Foreningen, som administrerer over 1.300 lejligheder i områderne Vejlby, Egå, Risskov, Trøjborg, og Skæring, har ifølge Din Avis Aarhus afdækket, at omkring 4,7 millioner danske kroner er forsvundet fra foreningens kasser i perioden fra 2018 til 2022.

Det mistænkes, at den tidligere ansatte har kanaliseret pengene fra vedligeholdelseskonti tilhørende 11 forskellige afdelinger over i et specifikt firma, der på papiret skulle have udført diverse kloak- og VVS-arbejder. Boligforeningen er imidlertid kommet frem til, at disse tjenester aldrig er blevet leveret, og at de tilknyttede fakturaer synes at være fabrikerede.

Bjarne Wissing, direktør for Boligforeningen 10. marts 1943, udtrykker sin dybe skuffelse over situationen. "Det er en på mange måder kedelig sag. Det er en person, man har haft meget tæt på. Vi er jo en lille administration, så vi har været meget påvirket af, at man har haft tillid til en, som med stor sandsynlighed har stjålet beboernes penge lige for næsen af os," fortæller han til Din Avis Aarhus.

Østjyllands Politi er nu involveret og efterforsker de alvorlige anklager mod den tidligere medarbejder for svindel. Boligforeningens chokerende opdagelse sætter fokus på vigtigheden af intern kontrol og opfølgning i den slags organisationer, samtidig med at det rejser spørgsmål om, hvordan en sådan mistænkt svindel kunne finde sted over flere år, uden at det blev opdaget tidligere.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig