Tidligere medarbejdere har fået forbud om dette: Derfor udtaler ingen sig om Nordic Waste

Af: Mie M.B

|

26/01/2024

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Forbuddet var sat til at gælde indtil d.29. januar

Mest læste i dag

I kølvandet på Nordic Wastes konkurs og den efterfølgende miljøskandale, har det nu vist sig, at seks tidligere ansatte hos virksomheden er blevet underlagt en tavshedsklausul som del af en fratrædelsesaftale. Dette blev oprindeligt rapporteret af Fagbladet 3F. Ifølge aftalen, som er indgået mellem Nordic Waste og 3F Randers, forbydes de tidligere ansatte at udtale sig offentligt om virksomheden indtil den 29. januar, mens de fortsat modtager løn for januar måned.

Denne udvikling kommer i kølvandet på, at omkring 30 ansatte blev fyret i slutningen af december, da Nordic Waste indstillede driften på ubestemt tid. Blandt de fyrede var de seks medlemmer af 3F, der nu er underlagt tavshedsklausulen. Det skriver SN.

Morten Jørgensen, formand for byggegruppen i 3F Randers, har udtalt, at de pågældende medarbejdere reelt set ikke havde noget valg. Da Nordic Waste ikke havde overenskomst, var alternativet for de opsagte medarbejdere, at de ville miste deres løn med det samme. Jørgensen påpeger yderligere, at sådanne klausuler ikke er normale i branchen.

Interessant nok fremhæver Jørgensen over for Ritzau, at efter Nordic Wastes konkurs den 22. januar, er der i princippet intet, der forhindrer medarbejderne i at tale, da de nu skal modtage løn fra Lønmodtagernes Garantifond (LG) og ikke længere er bundet af virksomhedens aftale.

Anbefalet til dig