Tidligere Nato-chef advarer: Det vil kræve Putin 600.000 soldater

Af: Ida Hansson

|

10/05/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin bliver nødt til at sende 600.000 soldater ind og kan blive tvunget til at affyre atomvåben for at besejre Ukraine, advarer tidligere NATO-chef

Lige nu læser andre også

James Everard, der tjente som NATO's næstkommanderende øverstbefalende i Europa, sagde, at den eneste udvej for Putin nu var at "betydeligt eskalere" sine styrker i Ukraine, eller sende atomvåben.

I en tale med The Sun sagde kommandanten, at krigshungrende Putin - som var forventet at annoncere total krig mod Ukraine ved dagens Victory Day-parade - nu var i problemer.

James Everard advarede, at Putin står over for at blive væltet af sine generaler, hvis han ikke snart sikrer sig en solid sejr i Ukraine.

"Han er et forfærdeligt sted. Det er helt hans egen skyld," sagde kommandanten og tilføjede:

"Jeg kan ikke se ham nå sine mål uden at eskalere konventionelt."

Den tidligere øverstkommanderende citerede rapporter om Wanger-kompagniets seneste Telegram-post - en lejesoldatergruppe, der påstås at være stærkt involveret i konflikten, og kendt for at have tætte bånd til den russiske stat - og hævdede, at Moskva ville være nødt til at mobilisere "600.000 til 800.000 mand" for "et totalt nederlag for Ukraine".

Han sagde ikke, hvordan han kom til denne konklusion, men det bliver udråbt som en anstændig illustration af omfanget af den udfordring, som Putin står over for i Ukraine.

Den russiske tyran har gentagne gange nævnt at bruge atomvåben i den ødelæggende konflikt i Ukraine.

Putin havde ellers forventet, at Kiev ville kapitulere inden for få dage, da han første gang indledte sin invasion i slutningen af ​​februar. Russiske styrker har dog i stedet befundet sig fastlåst i en langsom krig.

Anbefalet til dig