TikTok-video gik viralt: Nu advares folk om at ikke spise sin graviditetstest

13/4/22 06:00

Ida Hansson

Foto: TikTok/@dr.karanr
En video på TikTok gik viralt, men nu kommer læge med advarsel.

Folk er blevet advaret mod at spise tabletten i graviditetstests, efter at en "dum" TikTok-video fejlagtigt hævdede, at det var nødprævention. Det skriver Det skriver DailyStar. 

NHS-kirurg Dr. Karan Rajan forklarer, at den lille disk, der findes i en graviditetstest, er giftig, hvis den spises og kun bruges til at holde selve testen tør.

I den videoen han reagerede på, deler nogle deres graviditetstest i to for at tage silica-pillen, idet de hævder, at det er "Plan B" - en udgave af fortrydelselspillen.

Foto: TikTok/@dr.karanr

Foto: TikTok/@dr.karanr

“Nej. Spis ikke de tabletter, du finder i graviditetstests, de er ikke en 'Plan B' eller et nødpræventionsmiddel. De er en tørretablet, der bruges til at absorbere fugt for at forlænge holdbarheden af ​​graviditeten - svarende til de små silicapakker, du finder i sko og tasker,” siger Dr. Karan.

Dr. Karan forklarer, at dette kemikalie ikke kun er giftigt, når det indtages, men det forhindrer heller ikke graviditet.

Foto: TikTok/@dr.karanr

Foto: TikTok/@dr.karanr

Videoen blev set mere end en halv million gange, efter at Dr. Karan uploadede den på sin egen TikTok-kanal mandag (11. april), og folk blev meget overraskede - og glade for hans udtalelse.

"Gudskelov, at du fortalte mig det, fordi den video fik mig til at tro, at det var en Plan B,” skrev en bruger.

En anden kommenterede: "Lad dumme mennesker være dumme. Men igen, det er netop de mennesker, der ikke burde have lov til at få børn."

Andre mennesker sagde, at det var en "fed idé", mens de tilsyneladende glemte, at når der er en positiv graviditetstest, er det lidt for sent til nødprævention.