Til ære for dronningen: Her vil de opføre en statue

Af: Mie M.B

|

10/01/2024

Nyheder
Det er ikke unormalt at kongelige får opført statuer. Her af kong Frederik V foran Amalienborg
Det er ikke unormalt at kongelige får opført statuer. Her af kong Frederik V foran Amalienborg
Den jyske by ønsker at opfører en statue til ære for dronningen

Lige nu læser andre også

Danmarksdemokraterne i Aarhus Byråd lancerer et nyt og kontroversielt forslag om at opføre en statue af Dronning Margrethe i byen. Forslaget, fremsat af Jakob Søgaard Clausen, medlem af Aarhus Byråd og Kulturudvalget, har til formål at ære Dronning Margrethe for hendes imponerende 52 år på tronen og samtidig understrege de nære bånd mellem Dronningen og Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Clausen påpeger, at Aarhus har været et betydningsfuldt kapitel i Dronning Margrethes liv, lige fra hendes studieår på Aarhus Universitet til de mange fejringer på Marselisborg Slot. Han argumenterer for, at en statue ikke kun ville symbolisere Dronningens personlige forbindelse til Aarhus, men også udtrykke respekt og taknemmelighed for hendes bidrag til byens kulturliv.

Danmarksdemokraterne foreslår, at aarhusianere og repræsentanter fra kulturlivet inddrages i processen med at vælge den rette placering og udformning af statuen. Forslaget skal behandles af Aarhus Byråd på et møde den 17. januar.

Spørgsmål om, hvor statuen skal placeres, og hvilken pris den må have, skaber allerede diskussioner. Clausen vil have forvaltningen til at udarbejde økonomiske oplæg og opfordrer samtidig til, at idéer fra lokalsamfundet inddrages for at sikre, at statuen bliver en passende hyldest til dronning Margrethe i byen.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig