Til de glatbarberede mænd: Her 4 sundhedsmæssige fordele ved at gro et skæg

30/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Ud over at det ser godt ud, kan skæg også hjælpe med, at afværge flere allergier, infektioner og sygdomme.

Mest læste i dag

Skæg har været tilbage på mode i et stykke tid nu, efter kortvarigt, at have været yt i sidste del af det 20. Århundrede.

Efter en periode med barbering, er mænds ansigtshår vokset stærkere tilbage end nogensinde før, hvilket har bragt et helt nyt marked for plejeprodukter med sig og giver et stort løft til skæg-økonomien. Det skriver Daily Star.

At gro et skæg, siges også, at komme med en række sundhedsmæssige fordele, der kan få nogle til at undre sig over, hvorfor flere mænd ikke opgiver deres barbermaskiner. 

Alle andre fordele til side, såsom at se mere attraktiv, moden, intelligent og selvsikker ud, at have et tykt og fyldigt skæg, kan fremme følgende. 

1: Giver dig bedre hud

At have skæg, kan beskytte huden på dit ansigt mod skadelige UV-stråler fra solen, der kan få dig til, at ældes hurtigere.

Et skæg, kan også fungere som en naturlig fugtighedscreme, der beskytter dig mod kold luft, der kan få din hud til at tørre ud.

2: Holder dig varm

Et skæg, kan faktisk hjælpe med, at holde dit ansigt og hals varmt i vintermånederne og beskytte dig mod ofte frysende temperaturer.

Så længe du kan holde dit skæg tørt, hjælper hårene i dit skæg med, at optage varmen og kan endda reducere din risiko for at blive forkølet.

3: Beskytter mod allergi

Et skæg kan beskytte dig mod, at lide af et astmaanfald eller blive lagt ned med høfeber symptomer, fordi det fanger støv, pollen og andre ting, der kan irritere dine luftveje. 

Derudover kan et skæg, ved at fange alle de skadelige partikler, du ellers ville indånde, også hjælpe med, at afværge sygdomme, der kan påvirke dine lunger og din hals.

4: Forhindrer infektion

Hver gang en mand barberer sit ansigtshår, løber han en risiko, da bakterier, der lever i ansigtet, kan komme ind i blodbanerne via små snit i ansigtet.

Barbering kan også føre til indgroede hår og kan forværre tilfælde af akne, mens ikke at barbere sig, vil hjælpe med, at dække akne op og give huden mulighed for, gradvist at komme sig.

Anbefalet til dig