Til trods for krise og inflation: Rema 1000 melder glædelig nyhed

30/03/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Dagligvarekæden melder ud om stor overraskelse

Mest læste i dag

Høje priser fra leverandører og høje energipriser er noget, der har gjort livet sværere for flere dagligvarebutikker. 

Det er tilsyneladende noget, som Rema 1000 ikke har mærket i samme grad. De har nemlig i kriseåret 2022 leveret en rekordhøj omsætning på 20,8 milliarder, og et tilsvarende flot resultat på 620 millioner efter skat.

Sådan lyder det fra Finans.dk.

Det betyder også, at bundlinjen er steget med hele 34%, hvis man sammenligner den med 2021. Det er noget, der imponerer B.T.’s forbrugsredaktør Niels Philip Kjeldsen:

“Det er et rigtig voldsomt regnskab, som man simpelthen bare må være dybt imponeret over. Det sætter en fed streg under, hvor godt kørende Rema 1000 egentlig er som kæde. Det er ikke for sjov, at vi ser dem vinde den ene brandmåling efter den anden.”, udtaler han.

Han påpeger også, at Rema 1000 har hævet priserne på deres varer markant, men ikke mere end resten af branchen.

Grunden til de stigende priser hos dagligvarebutikkerne skyldes generel inflation, stigende energipriser, stigende producentpriser og flere andre udfordringer.

Yderligere påpeger Niels Philip Kjeldsen, at der har været en kundevandring væk fra supermarkederne og over til discountbutikkerne. Det er en del af årsagen til, at Rema 1000 leverede rekordomsætning i 2022.

Det er ikke længe siden, at Rema 1000 overtog 114 Aldi-bygninger over hele landet.