Tilbagekalder autostol: Stop med at bruge den øjeblikkeligt

19/07/2023

Thea Andersen

Foto: Twitter / Sikkerhedsstyrelsen
En autostol tilbagekaldes nu.

Mest læste i dag

Britax Römer, der er en førende producent af børnesikkerhedsprodukter, har udsendt en frivillig tilbagekaldelse af deres populære BABY-SAFE 5Z-autostol på baggrund af en intern undersøgelse.

Denne tilbagekaldelse kommer efter opdagelsen af et potentiel sikkerhedsproblem, der kan påvirke brugere af autostolen, især når den bæres uden for bilen.

Det identificerede problem drejer sig om et hul, der kan opstå mellem håndtaget og sædet på BABY-SAFE 5Z.

Ifølge Britax Römer påvirker dette mellemrum ikke autostolens ydeevne i bilen eller under en eventuel kollision. Dog er der en potentiel risiko for sikkerheden, når autostolen bæres uden for bilen.

I sjældne tilfælde kan håndtaget løsne sig uventet, hvilket kan medføre pludselige bevægelser af autostolens skal og/eller overraske personen, der bærer BABY-SAFE 5Z.

Dette kan resultere i, at autostolen falder ned eller støder ind i andre genstande, og i uheldige situationer kan det medføre skade på det barn, der sidder i stolen.

For at løse dette problem har Britax Römer truffet beslutningen om at erstatte alle berørte BABY-SAFE 5Z-autostole med en nyere version af produktet, nemlig BABY-SAFE 5Z2, som ikke har dette potentielle problem.

Forældre, der har købt en BABY-SAFE 5Z-autostol, opfordres til at handle hurtigt for at undgå risici. Det anbefales, at man med øjeblikkelig virkning stopper med at bruge BABY-SAFE 5Z, især uden for bilen, hvor autostolen bæres ved hjælp af håndtaget.

For at få den defekte autostol erstattet med den opgraderede BABY-SAFE 5Z2, bedes forældrene besøge hjemmesiden www.baby-safe-check.com.

Anbefalet til dig