Tilbagekalder ost solgt i Føtex og Bilka over hele landet: Bør ikke spises

14/1/23 07:15

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Hvis du har købt ost i Føtex eller Bilka for nyligt, så bør du lige undersøge, om du faktisk bør spise den.

Har du for nylig været en tur i Føtex eller Bilka, for at købe ind? Og endte du med at tage en ost med hjem? I så fald bør du sikre, at du ikke har købt en Gouda Holland fra Wernersson Ost Danmark A/S.

Viser det sig at være tilfældet, er det vigtigt, at du undersøger den nøje, da det kan være, at den er en del af denne tilbagekaldelse.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Wernersson Ost Danmark A/S været nødt til at tilbagekalde deres Gouda Holland med en nettovægt på 340 gram samt en bedst før-dato på enten 14/01/23, 22/01/23, 26/01/23, 30/01/23 eller 10/02/23.

Derudover vil man også kunne kende den konkrete ost ved, at den har følgende EAN-stregkodenummer: 7331494127915.

Osten er blevet solgt i både Føtex- og Bilka-butikker i hele landet, hvor du vil kunne aflevere den tilbage, hvis du har købt en af de oste, der er omfattet af tilbagekaldelsen.

Grunden til, at Wernersson Ost Danmark A/S har været nødt til at tilbagekalde deres goudaoste er, at det er blevet konstateret, at der er risiko for mug i de specifikke partier med ost.

Ganske vist findes der oste, hvor mug og skimmel er en del af osten, men det er ikke tilfældet for gouda. Derfor er det vigtigt, at man ikke spiser osten.

Først og fremmest kan det give en ulækker bismag til osten, men det kan også have forskellige sundhedsskadelige virkninger, hvilket medfører, at osten ikke længere vil være egnet som fødevare.