Tilbagekalder populært produkt: Solgt i blandt andet SuperBrugsen og Kvickly

Af: Ida Hansson

|

24/05/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har lagt sådan en pakke i indkøbskurven, så skal du smide den ud med det samme.

Mest læste i dag

Det kan sommetider give fin mening at købe færdigstegt kylling, da dette kan bruges direkte i salater, madpandekager mv. Derfor er der også rigtig mange, der gør det.

Hvis du også har købt dig en pakke med færdigstegt kylling på det seneste, bør du holde igen med at spise det. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det er omfattet af denne tilbagekaldelse.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen, at virksomheden HKScan Denmark A/S tilbagekalder 'ROSE Stegt Barbecue Inderfilet'.

Man har været nødt til at tilbagekalde disse pakker med kylling, da de ikke er blevet varmebehandlet tilstrækkeligt. Det betyder, at der er en risiko for, at kylling indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.

Er der en risiko for dette, skal man selvsagt ikke spise det. Derfor lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen på, at man enten kasserer det eller afleverer produkt retur til butikken, hvor det er købt.

Konkret er der tale om 'ROSE Stegt Barbecue Inderfilet', der har en nettovægt på 150 gram. Derudover oplyser Fødevarestyrelsen, at de tilbagekaldte varer har en sidste anvendelsesdato, der hedder 25.05.2023.

Desuden har alle tilbagekaldte pakker med kylling følgende EAN-nummer: 5760725234450.

Pakkerne med kylling er blevet solgt i hele landet samt på Nemlig.com. I tilbagekaldelsen fremgår det, at produktet er blevet solgt i disse butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, 365discount, Irma, Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Da der er en risiko for, at kyllingen ikke er blevet varmet ordentligt igennem, kan der være bakterier i den. Hvis disse ikke er blevet dræbt, kan det medføre, at du bliver syg. Risikoen for dette er dog størst, hvis kyllingen spises direkte fra pakken.

Har du allerede indtaget den tilbagekaldte kylling, er det ikke sikkert, at du bliver syg.

Oplever du symptomer på sygdom, er det vigtigt, at du kontakter din egen læge. Han eller hun vil kunne hjælpe samt rådgive dig om, hvordan du skal håndtere situationen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig